Kezdőlap Közlekedés A kecskeméti rendőrök őrizetbe vették a 32 éves gyanúsítottat

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vették a 32 éves gyanúsítottat

A nyomozás adatai szerint 2017. július 28-án három tatárszentgyörgyi férfi közlekedett egy Ford Mondeo típusú személygépkocsival Kecskeméten, a Könyves Kálmán körúton a Kiskőrösi út irányába.  Az autót egy 23 éves férfi vezette, utasként pedig egy testvérpár foglalt helyet a gépkocsiban. A hátul utazó 32 éves G. László többször agresszívan megállásra szólította fel a sofőrt, aki ennek nem tett eleget, ezért az elöl utazó 29 éves testvére nyakához egy kést szorított. G. László azzal fenyegette meg őket, hogy amennyiben nem állnak meg és nem adják át részére az indítókulcsot, akkor mindkettőjüket bántalmazza. A sofőr félelmében megállt az autóval és elszaladt. Ezt követően G. László továbbra is késsel fenyegette a testvérét, aki ennek hatására átadta neki az indítókulcsot, majd kiszállt az autóból. G. László az autóval egyedül elhajtott a helyszínről.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai elfogatóparancsot bocsátottak ki az ismeretlen helyen tartózkodó 32 éves férfival szemben, akit 2017. augusztus 24-én 18 óra 50 perckor Dabason fogtak el a helyi rendőrök.

A kecskeméti nyomozók rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki G. Lászlót, majd őrizetbe vették. A Ford Mondeo típusú gépjárművet – amit időközben elcserélt a gyanúsított – lefoglalták a rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)