Kezdőlap Kecskemét A kézilabda ünnepeként tekint a történelmi szezonra a KNKSE

A kézilabda ünnepeként tekint a történelmi szezonra a KNKSE

Marosán György, Deáki Dóra, Karalyos Orsolya, Pusztai Petra, Gulya Krisztina, Kovács Krisztina, Varga Nikolett, Kaiser Melitta, Németh Kitti, Tóth Lilla, Orell Bettina, szabó Edina, Aron Andrea, Varga Benita, Yuliia Kucerova, Risovic Jovana, Gulyás Vanda, Albert Helga, Fauszt Éva, Olha Nikolayenko, Siska Pálma, Andrási Brigitta, Horváth Dóra, Farkas József

A biztos bennmaradás a csapat célkitűzése


Aranybetűkkel íródott be a 2016/2017-es szezon a kecskeméti női kézilabdázás históriás könyvébe, miután a KNKSE csapata történelmi tettet végrehajtva feljutott az NBI-be, így ezentúl a világ legerősebb bajnokságát már a „Hírös” városban is megtekinthetik a sportbarátok. Orell Zsolt, a klub elnöke tájékoztatta lapunkat a célkitűzésekről és beszámolt az új igazolásokról is.

Utólag visszatekintve is jó döntésnek tartom, hogy 2013-ban átvettem a klub irányítását, pedig az első évben még épphogy csak bennmaradtunk az NBI B-ben. Mivel láttam fantáziát az együttesben, elkezdtük szisztematikusan erősíteni a csapatot: különböző vidéki klubokból igazoltunk játékosokat, így egy év alatt felépült egy olyan ütőképes gárda, amelyik rögtön ezüstérmes lett. A következő évben rengeteg nehézséggel kellett megküzdenünk, s hamar szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmaink, s végül a 4. helyen végeztünk.

Tavaly májusban megkeresett a jelenlegi vezetőedző, Marosán György, hogy neki az az álma, hogy Kecskeméten lehessen edző, mert mindenhol azt hallja, hogy itt anyagilag és erkölcsileg is rendben van minden, ezért itt csak a kézilabdával kell foglalkoznia a lányoknak, s mindenféleképpen bajnokcsapatot szeretne létrehozni. Igazoltunk néhány játékost, majd nekivágtunk a szezonnak és Gyuri betartotta az ígéretét: megnyertük a bajnokságot.

Óriási megtiszteltetést jelent számunkra a világ (egyik) legerősebb női bajnokságában szerepelni, ezért egyelőre a biztos bennmaradás a célkitűzésünk. A legtöbb mérkőzésre – különösen a BL győztes Győr, valamint a szintén Európa élmezőnyébe tartozó Fradi – elleni összecsapásra a kézilabda ünnepeként tekintünk. Természetesen mindegyik mérkőzésre bátran futnak majd ki a lányok, mert a legjobb tudásukat adva szeretnék bebizonyítani, hogy igenis itt van a helyünk az NBI- ben.

Mivel korlátozottabbak a klub anyagi lehetőségei, ezért a csapat megerősítése céljából nem sztárokat igazoltunk. A klub filozófiájához egyébként is jobban illeszkedik, hogy olyan játékosokat szerződtettünk, akik többre hivatottak, mint amit a korábbi klubjaikban elértek. Nálunk maximálisan megkapják az esélyt a bizonyításra.

Kizárólag a kőkemény munkában hiszek, és megígérhetem, hogy a lányok nem feltartott kézzel futnak majd ki a pályára. Úgy vélem, hogy egy olyan mentálisan erős gárdát sikerült összehoznunk, akik sikerre éhesek és teljesítik majd a célt, hogy bennmaradjon a csapat az NBI- ben. Egy harcos, küzdeni akaró, a szívét a pályára kitevő csapatot – akik méltók lesznek arra, hogy egyre több néző buzdítsa őket a Messzi István Sportcsarnokban – láthat  majd a közönség.

Kilenc új játékos – köztük három külföldi válogatott – érkezett a klubhoz, a bajnokcsapatból pedig megmaradt 10 játékos, ezért mindenképpen nagy harcra számítok a kezdőcsapatba kerülésért.

Jelenleg a felkészülés közepén tartunk – a csapattagok végig becsülettel, vért izzadva végezték az edzéseket –, s ennek a rengeteg munkának majd az eredményességben is meg kell mutatkoznia.

Átlagban napi két edzéssel készülnek a lányok, akik már több felkészülési meccsen is szerepeltek a nyár folyamán. A bajnoki rajtig most már inkább a frissítésen és a taktikai elemek begyakorlásán van a hangsúly. Fontos, hogy az edzőmeccseken megvalósítsák ezeket és a szeptember 9- ei, Debrecen elleni bajnoki rajtig minden összeálljon. Kérjük a szurkolóinkat, hogy minél nagyobb létszámban látogassanak ki a Messzi István Sportcsarnokba a csapatot buzdítani, mert közösen kiharcolhatjuk a bennmaradást!

Kép forrás: internet