Kezdőlap Sport A magyar válogatott nyerte meg az összetett pontversenyt a vb-n

A magyar válogatott nyerte meg az összetett pontversenyt a vb-n

Bodonyi Dóra szolgáltatta a világbajnokság csattanóját, a szolnokiak versenyzője világbajnok lett K-1 5000 méteren. A magyar válogatott így 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel zárta a világbajnokságot. Magyarország megnyerte az összetett pontversenyt és a női kajak szakágban is mi voltunk a legeredményesebbek a világbajnokságon.

Vannak az életben meghatározó, felejthetetlen napok. Ilyen volt Bodonyi Dóra vasárnapja is. A szolnokiak kajakosa elrontotta délelőtt a K-1 1000 méteres döntőjét, pedig Európa-bajnoki címvédőként, a szám favoritjaként érkezett, de a fináléban csak ötödikként távozott a pályáról.
Délután várt még rá az 5000 méter, amelyben szintén Európa-bajnoki címvédőként, szintén esélyesként szállhatott vízre, és szerencsére most fejben is sikerült ott lennie a versenyben, amelyet nagyon taktikusan, szinte végig kontrollálva nyert meg a német Tabea Medert és a brit Lani Belcher előtt. Az utolsó előtti körben a német versenyző robbantott egyet, ám Dóri gyorsan visszavette a vezetést és fantasztikus győzelmet aratott.

„Borzasztó volt ez a nap, mert nagyon elrontottam az ezret, amit mindjárt, most is meg fogok könnyezni – érzékenyült el Bodonyi Dóra. – Nagyon nehéz volt felállnom, de sikerült. Persze a rajtnál megint beragadtam, kicsit nehezebb volt utolérnem őket, de aztán végig kontroll alatt tartottam a versenyt. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, ugyanakkor kell pár nap, hogy eljusson az agyamig, hogy felnőtt világbajnok vagyok” – mondta Bodonyi Dóra.
A férfiak kenus versenyében Varga Dávid szépen tartotta magát, két körig az élbolyban haladt, végül a hatodik helyen zárt, míg a kajakosok között szereplő Noé Bálint a 18. helyen ért célba.

“Minden jó, ha jó a vége – kezdte értékelését Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki tíz érmet remélt és tíz érmet is kapott válogatottjától, ráadásul a 2015-ös milánói világbajnokság három győzelme után, ezúttal öt aranyérmet termelt a csapat. – Fiatal csapattal érkeztünk erre a világbajnokságra, az volt a célunk az idén, hogy elkezdjük építeni az olimpiai csapatot. Sajnos betegségek, sérülések hátráltatták versenyzőinket, s ezen a rossz hullámon mára tudott átlendülni a csapat, a mai napra tudtunk olyan formát hozni, ami igazán megmutatja a válogatottunk erejét. Nagyon köszönöm az edzőknek, a technikai személyzetnek, a gyúróknak, a csapatorvosnak a profi és áldozatos munkáját, hiszen ők egytől-egyig kellettek ahhoz, hogy ilyen eredményt érjen el válogatottunk.”

A magyar csapat megnyerte az összetett pontversenyt a világbajnokságon, s a női kajak szakágban is a mieink lettek a legeredményesebbek, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány két díjat is átvehetett a világbajnokság végén.