Kezdőlap Események A szabad sajtóért tüntettek Budapesten

A szabad sajtóért tüntettek Budapesten

Augusztus 20-ára szervezte a Függetlenség Napját az Együtt a sajtószabadságért.

Szent István ünnepén Budapesten, a Szabad sajtó úton rendezték meg a Függetlenség Napja névre keresztelt tüntetést az Együtt szervezésében, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a sajtószabadság és az objektív tudósítás fontosságára, hogy az egész ország területén pontos, egyértelmű és tárgyilagos információkhoz juthassanak az emberek.

A tüntetésen felszólalt Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Lukácsi Katalin, volt KDNP-tag, Vágó Gábor, aktivista és Porcsin Zsolt, a Hajdú-bihari Napló és a Heves Megyei Hírlap egykori főszerkesztője is.

A pártok és a sajtó képviselői mellett a tüntetők is elmondhatták véleményüket és meglátásukat a rendezvényen.

8 éve minden tüntetésen ott vagyok és most az az apropója, hogy minden megyei lapot felvásároltak. Tudjuk azt, hogy ha egy kézben van a sajtó, akkor az már nem lehet objektív.” -nyilatkozta Magazinunknak egy tüntető budapesti nyugdíjas.

Egy fiatal férfi azt nyilatkozta szerkesztőségünknek, hogy „bár nagyon kevesen vagyunk, ki kell állnunk a szabad sajtóért és a véleménynyilvánítás lehetőségéért. Fogjunk össze, legyen 20-a a szabad sajtó ünnepe is!