Kezdőlap Közlekedés Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében

Megyénkben az elmúlt 24 órában 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 10 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Három gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök.

Az 511-es számú főúton, Érsekcsanád irányából a Szegedi út irányába közelekedett 2017. augusztus 3-án 18 óra körül egy 20 éves érsekcsanádi férfi az általa vezetett Aprilia gyártmányú segédmotoros kerékpárral. Haladása során feltehetően nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte közlekedő Citroen R típusú személygépkocsi mögött, ezért hátulról nekiütközött. A balesetben a 20 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy 25 éves dömsödi férfi 2017. augusztus 3-án 9 óra 30 perc körül Solt belterületén a Kecskeméti utcában az általa vezetett Mitsubishi V20 típusú személygépkocsival közlekedett. Haladása során az egyik ingatlan kapubejárójára akart jobbra kanyarodni, amely során nem biztosított elsőbbséget az úttal párhuzamos kerékpárúton, vele szemben közlekedő 40 éves helyi férfi által vezetett segédmotoros kerékpárnak, ezért összeütköztek. A baleset során a motoros könnyű sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)