Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Az M5-ös autópályán Szeged irányába közlekedett egy 31 éves orgoványi nő egy Audi A3 típusú személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a 63.400-as méternél feltehetően későn vette észre a vele azonos forgalmi sávban közlekedő Fiat Ducato típusú tehergépkocsit – amit egy 27 éves kaskantyúi nő vezetett -, ezért összeütköztek. Az ütközés következtében mindkét jármű szalagkorlátnak ütközött. Ezt követően a Fiat leszakadó kerekére ráhajtott a belső forgalmi sávban egy másik jármű. A baleset során senki sem sérült meg. Az Audi sofőrjével szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív eredménye is megerősített.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Az ittas vezetéssel nem csak önmagát, hanem mások életét is veszélybe sodorja!