Kezdőlap Állati Idén a legnépszerűbb a Kecskeméti Vadaskert – Interjú Tokovics Tamással, a helyi...

Idén a legnépszerűbb a Kecskeméti Vadaskert – Interjú Tokovics Tamással, a helyi állatkert igazgatójával


Megdőlt a látogatottsági rekord, hamarosan startol az Állatkertek Éjszakája – Most már szinte biztosan kijelenthetjük, hogy idén is csúcsszezonját éli a Kecskeméti Vadaskert.

Augusztus 25-én hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját országszerte, amelyhez idén 12 állatkert, köztük a Kecskeméti Vadaskert is csatlakozott.

Az állatbarát esemény apropóján rendkívül élménygazdag programok, látványetetések, állatsimogatók és egyéb izgalmas látnivalók várják majd a vendégeket, de ha ez nem volna elég, ezen az estén különleges fáklyafény világítja be a területet, amely garantáltan páratlan hangulatot biztosít majd a résztvevőknek.

A helyi Vadaskert egyébként évről-évre egyre nagyobb sikernek örvend országszerte, idén pedig a fennállása óta elkönyvelt 12.000 fős havi látogatottságot is megdöntötte látnivalóival.

– Minden szempontból sikeresnek mondható az idei évünk, különösen látogatottság szempontjából. A tavaszi és nyári időszak volt eddig a leglátogatottabb, folyamatosan megdöntögettük a rekordjainkat. Ez részben annak is köszönhető, hogy a tavalyi év folyamán elkezdtük a közönségvonzó tematikus programjainkat, amelyet a hónap minden második vasárnapján rendezünk meg. – nyilatkozta Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója.

A tematikus napok keretében a Vadaskert meglévő programjai mellett gyakran kerül sor különböző gasztro-eseményekre, koncertekre, izgalmas gyermekprogramokra, az állat – és növényvilág bemutatására és más kulturális szórakozást nyújtó előadásokra, ahol bárki jól érezheti magát.

Ám a tartalmas szórakozási lehetőségek mellett idén számos infrastrukturális fejlesztés is megvalósul a Vadaskert területén. Az elmúlt esztendő során megújult a tigriskifutó, idén pedig egy nagyobb és korszerűbb kifutó-komplexumot kap a fehérfarkas is.

Folyamatosak a karbantartási és arculati újítások, de ha ez nem volna elég, egyre inkább bővülni látszanak a különböző állatfajok és egyedszámok is.

A Kecskeméti Vadaskertbe bármikor érdemes kilátogatni, ha egy kis kikapcsolódásra, vagy állati társaságra vágyunk, hiszen egész évben izgalmas programokkal és látnivalóval vár mindenkit!