Kezdőlap Diákélet Mozgásos foglalkozások a Hírös Agórában

Mozgásos foglalkozások a Hírös Agórában

Válogasson MOZGÁSOS FOGLALKOZÁSAINK közül, hogy jobban bírja a heti megterhelést!

A foglalkozások a szeptember 4-i héten kezdődnek, amely helyszíne a Hírös Agóra Kulturális Központ.

A rendezők izgalmas programokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak is egyaránt.

GYERMEK MOZGÁS:

Ovi jóga (3-7 éves korig),

Suli jóga (8 éves kortól),

Tini és kamasz jóga (12 éves kortól).

Játékosság, helyes tartás, koncentráció, testi-lelki egyensúly, vitalitás.

FELNŐTT MOZGÁS:

Kismama jóga: A várandóság alatt felmerülő problémák enyhítése, a célirányos légző gyakorlatok.

Kezdő dinamikus jóga:Egy rendkívüli edzés, melynek fő célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a gerinc karbantartása.

Jóga a mindennapi életben: A gyakorlatok rendszeres végzése elősegíti a gerincpanaszok, az idegrendszeri és a keringési megbetegedések megelőzését, kezelését.

deepWork TM: Egyszerű, intenzív, egyedülálló. Rendkívül alaposan mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel.

bodyArt TM: Komplex edzésmód, amelyek az izmok rugalmasságának helyreállítása és megőrzése mellett a mindennapi stressz káros hatása alól is felszabadítanak.

Stretching: Az izom- és ízületek rugalmasságának megtartásával és fejlesztésével elérhető, hogy az erő- és állóképesség növekedjen és az izommozgás harmonikus legyen.

Szenior torna: Elsősorban a szenior korosztály számára kidolgozott mozgásforma, figyelembe véve az időskori életkori sajátosságokat.

Preventív gerinc tréning: Az ülő életmódból adódó gerincpanaszok megelőzését, megszüntetését szolgáló torna. A tréning lényege a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása.

Alakformáló torna: A zenés edzések során erő- és állóképességet fejlesztő gyakorlatokkal a teljes test átmozgatása valósítható meg.

Systema – orosz harcművészeti rendszer: Természetes, intuitív mozdulatokra építő mozgásforma, amely a látványosság helyett a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt.

Do-in: Gyökerei az ősi kínai gyógyászathoz nyúlnak vissza. A Do-in egyszerű gyakorlatok sorozata,  – melyet bárki végezhet – finom ütögetésekből, nyújtásokból, masszírozásokból és kitartott mozdulatokból áll. A rendszeres gyakorlással harmonizálhatjuk az energiaáramlást, ezáltal jó testi-lelki egészséget teremthetünk.

ZENÉS CSALÁDI PROGRAMOK

RINGATÓ – VEDD ÖLBE, RINGASD, ÉNEKELJ! : Családi művészeti nevelési program.  A foglalkozások az óvodát megelőző korosztálynak szólnak néhány hónapos kortól három éves korig. Bővebb információ: www.ringato.hu

ZENEOVI: Játékos együttzenélés furulya – és hegedűszóval az óvodás korosztály számára.

„ÍGY TEDD RÁ!” APRÓCSKÁK: Népi játék és néptánc foglalkozás  1-3 éveseknek és szüleiknek szeptember 14-től csütörtökönként 9.30-10.10-ig

„ÍGY TEDD RÁ!” APRÓCSKÁK: Népi játék és néptánc foglalkozás 2-4 éveseknek és szüleiknek szeptember 14-től csütörtökönként 17.00-17.40-ig

A foglalkozás fejleszti a gyermekek mozgását, gyarapítja szókincsüket, fogalomtárukat, a közösségi élmény pedig építi kommunikációjukat, társas kapcsolataikat.

Az Így tedd rá! egy táncos mozgásfejlesztés, ahol a gyermekek a szülőkkel együtt ismerkedhetnek meg a népi játékokkal, és a táncos, játékos feladatokkal.

További információt kaphat még a www.hirosagora.hu weboldalon.