Kezdőlap Rendőrségi hírek NYOLC LOPÁSSAL GYANÚSÍTJÁK

NYOLC LOPÁSSAL GYANÚSÍTJÁK

A kiskunmajsai rendőrök beazonosították és őrizetbe vették a gyanúsítottat, aki mindent beismert.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsa Rendőrőrse büntetőeljárást folytat lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Dávid 18 éves kiskunmajsai lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. július 11. és 2017. augusztus 18. között egy kiskunmajsai cég telephelyére három alkalommal bement. Először felfeszítette egy ott lévő konténer ajtaját és betört egy ablakot, azonban nem vitt magával semmit. Második alkalommal a korábban megrongált nyílászárókon keresztül a konténerbe jutva onnan egy fali elektromos melegítőt lopott el. Ezt követően egy koaxkábelt akart eltulajdonítani, azonban megzavarták, így értékek nélkül távozott.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. július 12-én és 2017. augusztus 2-án egy másik kiskunmajsai cég telephelyére is kétszer bement és onnan három gépjármű  akkumulátorát lopta el. Összesen négy kiskunmajsai ingatlan udvarából, illetve melléképületéből lopott el benzinmotoros fűkaszákat, fűnyírót, kerékpárokat, gumiabroncsokat és elektromos vízszivattyúkat 2017. július 21. és 2017. augusztus 22. között. Szintén 2017 augusztusában egy helyi vendéglátóhely elől egy kerékpárt tulajdonított el. A nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott tárgyakat.

A férfit 2017. augusztus 23-án 10 órakor otthonában fogták el a kiskunmajsai rendőrök, majd előállították a rendőrőrsre. A 18 éves helyi lakos gyanúsítotti kihallgatásakor elismerte a lopásokat. Őrizetbe vették a rendőrök és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)