Kezdőlap Diákélet Tanévnyitó konferencia Kecskeméten

Tanévnyitó konferencia Kecskeméten

  1. augusztus 31-én, 10 órakor került megrendezésre az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében a 2017/2018-as tanévnyitó konferencia ülése melynek otthont, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Népművészeti Iskola adott.

Házigazdaként az Aurin leánykar Busányik László vezényletével köszöntötte a jelenlévőket valamint a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája tanulói ünnepi műsorát élvezhették a jelenlévők.

Ezt követően Mák Kornél alpolgármester ünnepi beszéddel nyitotta meg az előttünk álló tanévet. Beszédében kitért arra, hogy milyen nagy jelentőséggel bír egy jó pedagógus, hiszen lehetőségük van az alkotásra segítve a gyermeket, tudást és tapasztalatot képes átadni az új generációk számára, ezáltal nevelni, okítani és segíteni tudják a tanulókat. Végül eredményekben és sikerekben gazdag tanévet kívánt, emellett kitartást mind a tanárok, mind a gyermekek számára.

Az alpolgármestert számos előadó követte a pódiumon, köztük Dr. Palkovics László oktatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériumát képviselve, Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes,az Oktatási Hivatal megbízásából, Kotán Attila elnökhelyettes, a Klebelsberg Központ munkatársa, valamint Hadházi Ilona főosztályvezető az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központból.

2017/2018-as tanítási év alapesetben 2017. szeptember 1-én pénteken kezdődik és 2018. június 15-e péntekig tart. Az első félév 2018. január 19-ig tart.