Kezdőlap Események Tizenkilencedik évadát kezdi augusztus végén Pintér Béla és Társulata

Tizenkilencedik évadát kezdi augusztus végén Pintér Béla és Társulata

Tizenkilencedik évadát kezdi augusztus végén a Pintér Béla és Társulata, Magyarország egyik legelismertebb független színházi közössége, amelynek több előadása új helyszínen látható.

Október elején vendégjátékra készül a társulat: a Titkaink című darabot mutatják be Görögország második legnagyobb városában, Thesszalonikiben – olvasható a Pintér Béla és Társulata MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Kaisers TV, Ungarn és a Tündöklő Középszer című előadásaik a 2017/2018-as évadtól kezdve új helyszínen, az Átrium Színházban láthatók. Ugyanitt tekinthető meg a színházi nyelvet megújító, 15 éve töretlen sikerrel futó, több mint 300 előadást megért Parasztopera. Itt újítják fel és tűzik újra műsorra A Sehova Kapuja című produkciót is. A színházi évad azonban már augusztusban 28-án megkezdődik a Szkéné Színházban a Fácántánc című előadással.
A közlemény szerint, mivel Szamosi Zsófia színésznő anyai örömök elé néz, a most kezdődő évadban szerepeit a Titkaink és a Tündöklő Középszer című előadásban Pető Kata, a Kaisers TV, Ungarn című produkcióban pedig Parti Nóra veszik át. A további előadásokat, amelyekben játszik, a tervek szerint az évad végén tűzik újra műsorra.
A Sehova Kapuja című darabban Adorjáni Bálint mutatkozik be a Pintér Béla és Társulata nézőinek.
Decemberben Ascher Tamás Háromszéken címmel új bemutatóval jelentkezik a társulat a Katona József Színházzal együttműködésben.

Bővebb információ az előadásokról a http://pbest.hu/ oldalon érhető el.

(MTI)