Kezdőlap Kiemelt Új részleggel bővült a kecskeméti acélszerkezet-gyár

Új részleggel bővült a kecskeméti acélszerkezet-gyár

60 tonnás daruról lelógatott szalag átvágásával adták át a kecskeméti KÉSZ acélszerkezet-gyár új hegesztő-gyártócsarnokát. Az úgy gyártócsarnokra a megnövekedett piaci igények miatt volt szükség. A beruházással 40 új munkahelye jön létre.

Több mint 2 400 m2-rel és közel 200 új kézi eszközzel és géppel, bővül a kecskeméti acélszerkezet-gyár. A KÉSZ Ipari Gyártó Kft. beruházásában az NGM Nagyvállalati Beruházási Támogatási programjának köszönhetően új hegesztő-gyártó csarnok jött létre. Az ünnepélyes átadón az egyik 60 tonnás híddaruról lelógott szalagot Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Varga Mihály, a KÉSZ Csoport elnöke, valamint Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője vágta át.

Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az új gyárrészlegre a megnövekedett hazai és nemzetközi megrendelések miatt volt szükség, a PLAT4M nevű csarnoknak köszönhetően 40 új munkahely jön létre, valamint ezáltal a kecskeméti KÉSZ acélszerkezet-gyár kapacitása 30%-kal fog növekedni. A kapacitásnövekedés mellett az új gépeknek és eszközöknek köszönhetően nagyobb méretű acélszerkezetek gyártására lesznek képesek, valamint új innovatív gyártástechnológiák bevezetésére is lehetőség nyílik.