Kezdőlap Események Univer: Közép-Európa legnagyobb paradicsom feldolgozó üzeme épült Kecskeméten

Univer: Közép-Európa legnagyobb paradicsom feldolgozó üzeme épült Kecskeméten

Az Univer Product Zrt. közel 4,3 milliárd forintos beruházásával 140.000 tonnára növelte éves nyers paradicsom feldolgozó kapacitását. A 2016-ban indult fejlesztés eredményeként 2017. augusztusától az Univer kecskeméti telephelyén üzemel Közép-Európa legnagyobb és egyik legmodernebb paradicsom feldolgozó üzeme.

A részben kormányzati támogatással megvalósult beruházás ünnepélyes üzemátadóján köszöntő beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

Augusztus 24-én került megrendezésre az Univer kecskeméti paradicsom feldolgozó üzemének ünnepélyes átadója melyet gyárlátogatás követett.

Az Univer Product Zrt. paradicsom üzemének teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját hajtotta végre 2014-ben, amelynek köszönhetően kizárólag magyar termőhelytől beszerzett paradicsomra építve, olyan hazai és export értékesítési sikereket ért el, amelyek megalapozottá tették az egy éve indult kapacitásnövelő projektet.

Szemereyné Pataki Klaudia ünnepélyes beszédében elmondta, hogy az Univer már lassan 70 éve tör előre, hódít meg újabb és újabb piacokat, elismerést hozva Kecskemétnek és egész Magyarországnak.

Arra is kitért, hogy Kecskemét a hazai gazdaság egyik motorja, és fontos, hogy a sikeres vállalkozások továbbra is megtalálják a megfelelő tudással rendelkező munkatársakat. Elmondása szerint Kecskemétből, a kis mezővárosból ismert ipari központ lett, a kis szövetkezetből pedig egy elismert nagy ipari mogol.

Kecskemét Polgármesterét Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója követte beszédével, aki köszöntőjében elmondta, hogy a kész termékeket a környező országok piacain értékesítik. Expoltálnak Lengyelországba, Szerbiába, Németországba, Szlovákiába, Cseh országba, Bulgáriába, emellett pedig a saját termékeik alapanyagait is előállítják a helyi vásárlóknak.

Az elmúlt években 433 millió forintból fejlesztették a mintagazdaságot, hogy kiváló minőségű, hazai alapanyagokkal lássák el a bővülő üzemet.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter elmondása szerint az Univer csapatának az elmúlt 70 évben bár voltak kihívásaik, de mindig arra törekedtek, hogy előrelépjenek, és ennek köszönhető az Univer Product Zrt. vállalat üzemének átadása.

A 2017. augusztusától működésben lévő új üzem révén 40 fővel, mintegy 660 munkavállalóval bővül az Univer Product Zrt. alkalmazotti létszáma. Ezzel együt

t a hazai szállítók által a mezőgazdaságban foglalkoztatottak létszáma is 300-350 fővel gyarapszik.

Az ünnepélyes köszöntőt a szalagátvágás követte, majd a vendégek bepillantást nyerhettek a teljes üzem működésébe, az ott dolgozók fáradhatatlan és precíz munkájába.