Kezdőlap Képzőművészet Ale Ildikó festőművész Átrajzolt terek című kiállításának meghívója

Ale Ildikó festőművész Átrajzolt terek című kiállításának meghívója

A TIT Kulturális örökség Szakosztálya tisztelettel meghívja Önt és kísérőjét

ALE ILDIKÓ festőművész
ÁTRAJZOLT TEREK

című kiállításának megnyitójára, 2017. szeptember 7-én, csütörtökön 17 órára a Tudomány és Művészetek Házába (Kecskemét, Rákóczi út 2.).

A kiállítást megnyitja: ifj. Gyergyádesz László művészettörténész

A művész 1997-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz szakán diplomázott, majd a Magyar Iparművészeti Egyetemen és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. 2003 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete képzőművész tagozatának. Több országos és nemzetközi csoportos tárlaton vett részt. Szeged Megyei Jogú Város Alkotói díját háromszor nyerte el. Művei megtalálhatók magánszemélyeknél, a szentendrei ArtUnió Galéria Gyűjteményében és a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményében. Szegeden 2013-ban Tájemlékektől az Álom lapokig című önálló, öt hónapon át tartó művészeti projektjét valósította meg a tematikus tárlataihoz kapcsolódó előadások szervezésével és a látogatóközönség interaktív bevonásával.
Az Átrajzolt terek c. több tematikára épülő önálló kiállítás gerincét két, egyenként hét műből álló, sorozat nyújtja. A kecskeméti Cifrapalota tereit ábrázoló sorozatát az elmúlt hónapok során, e kiálllítás alkalmából készítette. A művész a palotabelső térkapcsolataiból, forma – és színrendszeréből, belsőépítészetének szerkezetéből merített inspirációt. Ale Ildikó célja, hogy Kecskemét építészeti remekét 115 éves látvány-állandóságából kimozdítva, a valóság és az elvonatkoztatás határán egyensúlyozva tárja a látogatók elé.
A Gordonka-variációk c. 2002-ből származó sorozat több önálló kiállítás részét képezte az utóbbi évek bemutatkozásain. A gordonkás képek létrejötténél a hangszertest különböző nézőpontokból való szerkezet-tanulmányozása jelentette a legfőbb célt. A vörösekből, sárgákból, barnákból kialakult impulzív színvilág talán zenei darabok asszociációira is ösztönzi majd az érdeklődőket. A kiállításon, a fentieken túl, még még több költészet ihlette alkotás, és két keresztény ikonográfia jegyében született alkotás is látható lesz, az utóbbiak a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből.

A kiállítás megtekinthető 2017. szeptember 30-ig, munkanapokon 10 és 16 óra között

Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat