Kezdőlap Kecskemét BŰNMEGELŐZÉS A XIII. HUNYADIVÁROSI NAPOKON

BŰNMEGELŐZÉS A XIII. HUNYADIVÁROSI NAPOKON

A trükkös, új elkövetési módszerekkel ismertté vált lopások, csalások megelőzésének lehetőségeiről adtak tájékoztatást a Bács-Kiskun megyei bűnmegelőzési szakelőadók.

Kecskeméten minden évben az őszi hónapokban rendezik meg a Hunyadivárosi Napok című programsorozat, melyen évről évre több ezren vesznek részt. A szervezők 2017-ben is fontosnak tartották a rendezvény keretén belül a városrészben élők vagyonbiztonságának fejlesztését, erősítését szolgáló program biztosítását. Ennek megvalósítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy és Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy a Hankovszky-ligetben vagyonvédelmi tanácsokat adtak az érdeklődőknek.

A prevenciós kitelepülés legfőbb célközönsége a 60 év feletti korosztály volt. A bűnmegelőzési szakemberek hasznos tanácsokat adtak az idősek számára annak érdekében, hogy a vagyonvédelem és személybiztonság elősegítésével törekedjenek a bűncselekmények áldozatává válásának elkerülésére. Ismertették a különböző trükkös, és új elkövetési módszerekkel ismertté vált lopások, csalások eseteit, azok megelőzésének lehetőségeit.

Az idősek figyelmébe ajánljuk:

  • A lakásajtót, a kaput akkor is tartsa zárva amikor otthon tartózkodik!
  • A lakás bejárati ajtajára – saját maga és értékei védelme érdekében – szereltessen biztonsági láncot!
  • Idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy céljáról, személyazonossága valódiságáról ne győződne meg!
  • A közüzemek (vízművek, áramszolgáltató, egyéb szolgáltatók) az alkalmazottaik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat, és FÉNYKÉPES IGAZOLVÁNNYAL rendelkeznek, FORMARUHÁT viselnek. Ha kétségei vannak, valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e Önhöz, beengedésüket megelőzően hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát!
  • Ne higgyen a nyereményekkel kecsegtető személyek ajánlatainak!
  • Házalóktól, alkalmi árusoktól soha ne vásároljon!
 (Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)