Kezdőlap Kecskemét Együtt a sportszerető, edzett és egészséges fiatalokért

Együtt a sportszerető, edzett és egészséges fiatalokért

Kecskemét, 2017. szeptember 14-én került sor a Neumann János Egyetem és a RÖPKE Kecskeméti Röplabda Sportegyesület együttműködésének aláírására.

A közös társadalmi feladatok megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem képviseletében Finta Zita kancellár és a RÖPKE Kecskeméti Röplabda Sportegyesület részéről Kása Róbert elnök. A két partner alapvető célkitűzése a testileg, lelkileg és szellemileg egészséges, sportos fiatal értelmiség felnevelése.

Az együttműködésről további tájékoztatást Finta Zita kancellár, valamint Szamler László, a RÖPKE SE elnökségi tagja és az Egyetemi Röplabda Szakosztályának vezetője adtak. Az egyetem és az egyesület közös elhatározása a szakmai és erkölcsi segítségnyújtás szándékával született meg, annak érdekében, hogy kölcsönösen támogassák egymás tevékenységét, és előmozdítsák a közösség érdekében végzett feladataik megvalósulását.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint olyan sportos szemléletű fiatal értelmiség képzését tűzte ki célul a két együttműködő fél, akik tanulmányaik befejeztével hozzájárulnak az egészséges életmód terjesztéséhez és határozott lépéseket tesznek annak érdekében, hogy minél több sportszerető, edzett és egészséges fiatal nevelkedjen fel. További célként fogalmazták meg az egyesületbe igazolt és egyben egyetemi hallgatók sportolói karrierjének, és a civil életre történő felkészülésének összehangolását, valamint a hallgatóknak az egyetemi versenyrendszerben való szereplését (teremröplabda, strandröplabda, mix-röplabda), majd a későbbiekben a hallgatói csapattal a nemzeti bajnokságban való részvételt.