Kezdőlap Kecskemét Fejtsük meg az erdő titkát- A parádi alkotótábor kiállítása

Fejtsük meg az erdő titkát- A parádi alkotótábor kiállítása

2017-ben Kecskemét iskolásai ismét egy fantasztikus nyári élménnyel gazdagodhattak, ugyanis az idei évben harminckettedik alkalommal, az Ifjúsági Otthon szervezése által, táborozhattak a Mátrában. Az ott készült munkákat  szeptember 26-án szerdán, 16 órától , egy kiállítás keretein belül tekinthette meg a közönség, visszaidézvén ezzel a szünidő legemlékezetesebb pillanatait.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol a korábbi évekkel ellentétben, a szűk családi körön kívül, Szemereyné Pataki Klaudia

polgármester asszony – mint volt táborlakó– is megjelent.

2014 óta a város az iskolák szoros együttműködésével, évi 15 millió forinttal támogatja a gyerekeket, figyelembe véve a tanulmányi eredményeiket illetve a családi helyzetüket, aminek köszönhetően évente 430 gyermeket tudnak fogadni a programba különböző tematikák szerint.

Az eseményen az alkotó csoportok munkáit lehetett megtekinteni, legelőször is a tizenhatodik alkalommal megrendezett Fantázia Tábor színvonalas előadását láthattuk, mely Wass Albert:  „Erdő meséje” című  regényét dolgozta fel, „Fejtsük meg az erdő titkát!” értelmezésben.

Ezt követően pedig a filmes tábor egyik etűdje került vetítésre, majd a színfalak mögé is betekinthettünk egy werkfilm által, ezután pedig a szervezők a megnyitó befejeztével egy kis uzsonnával várták a résztvevőket mielőtt azok beléptek volna a kiállításra, amely az előző évekhez hasonlóan most is rendkívül művészi és kreatív kivitelezésű alkotásokat mutatott be.

Remek hangulat uralkodott és a gyerekek a szép nyári emlékeket visszaidézve, azokból erőt merítve vághatnak neki az új tanévnek.