Kezdőlap Események Futball bajnoki év megnyitója

Futball bajnoki év megnyitója

Idén szeptemberben is – a tanévkezdéssel karöltve – eljött a fiatal futballrajongók számára legörömtelibb pillanat, a 2017/2018-as labdarúgó bajnoki év, amely a mai napon, 6-án, kedden 17 órakor a Széktói Stadionban ünnepélyes keretek között került megnyitásra.

A rendezvény rangos vendégei voltak: Sípos László, Kecskemét Városvezetése képviseletében, a Mercedes Benz termelési igazgatója, Marko Zwick, valamint Kiss Gábor Úr, a Kecskeméti Labdarúgó Egyesület elnöke, Juhász Attila, az ügyvezető elnökhelyettes, Karakas Ferenc és az egyesület szakmai igazgatója, Török László.

Juhász Attila köszöntőbeszédében elmondta, hogy a nyár sem telt futball nélkül, hiszen táboraikban, több turnusban, közel háromszáz gyermek vehetett részt. Emellett lehetőségük nyílt több hazai és külföldi futballeseményen részt venni, illetve belekóstolhattak a strandlabdarúgás világába is. A nyári időszakban számos technikai és műszaki fejlesztések is megvalósultak. Többek között sor került két vadonatúj, 9 személyes kisbusz megvásárlására, érkezett 2 darab teqball asztal, ami elősegíti a gyermekek felkészülését a mérkőzésekre. Az elnök úr továbbá hangsúlyozta a jövőbeli felújításokra vonatkozó terveket, melyek között szerepel öltözők renoválása, a Rudolf Laktanya területén műfüves pályák építése, valamint új, élőfüves pálya létesítése is.

Beszédében Sípos László Úr kiemelkedő szerepet tulajdonított a korszerűsítéseknek, hiszen a gyermekek fejlődését és balesetmentes sportolását a modern eszközök és módszerek teszik lehetővé.

A felkészülési időszakot értékelte és a szakmai szabályrendszert, illetve annak változásait ismertette Török László Úr. Elképzelései szerint az akadémia kiemelt figyelmet fog tulajdonítani az U14-es és az U17-es csapat számára, hiszen ők biztosíthatják majd az első osztályban való szereplést. Az egyesület sikereit és fejlődési lehetőségeit az is alátámasztja, hogy a szakmai stáb kiváló edzőkkel bővült.

Karakas Ferenc, szakmai igazgató úr beszédében három lényeges területet határozott meg, és hangsúlyozott a gyermekek és szülők számára. Ezek közül legfontosabb a család, majd az iskola és végül a sport, a labdarúgó klub. Ezek összhangjában a gyermek viselkedésben, tanulásban, egészségben és gondolkodásmódban is kiemelkedő eredményeket képes elérni. A sport nem csak szórakozás, vagy hobbi, hanem számos olyan kompetenciát – alkalmazkodás, csapatszellem, fegyelem, kitartás, akaraterő – fejleszt, melyek sikeressé teszik a fiatalokat az élet számos területén.

 

Török László, igazgató úr egy Francesco Totti idézettel búcsúzott a résztvevőktől:

 

„Van, aki álmodik a sikerről, de van, aki ébren marad, és eléri azt.”