Kezdőlap Események Hatalmas érdeklődés övezte az V. Nyakvágó Félmaratont

Hatalmas érdeklődés övezte az V. Nyakvágó Félmaratont

  1. szeptember 3-án került megrendezésre a hatalmas népszerűségnek örvendő V. Nyakvágó Félmaraton és Családi nap, amelynek keretében kicsik és nagyok egyaránt összemérhették tudásukat, fizikai állóképességüket. Felejthetetlen élményekben lehetett részük mindazoknak, akik kilátogattak Ballószögre, hiszen garantáltan minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő távot, amelyeket a szervezők különböző jutalmakkal illettek.

Már reggel 9 órától várta az aktív pihenés szerelmeseit az V. Nyakvágó Félmaraton és Családi Sportnap, amelyet Ballószögön rendeztek meg Somogyi Lajos polgármester közreműködésével.

Izgalmas versennyel vette kezdetét a sportnap, hiszen először a legkisebbek mérhették össze tudásukat, amely dobogósait éremmel jutalmazták. Nem mellesleg egyéb felejthetetlen élményekben is részük lehetett, hiszen a díjat nem más, mint a legendás rádiós, Vadon János adta át, aki később csatlakozva a futókhoz 7 km-es távon próbálhatta ki állóképességét. A kicsiknek szervezett 400 méteres futóversenyen, különböző kategóriákban indulhattak a sportolni vágyó ifjak, amelyekbe életkoruknak megfelelőn nevezhettek be. Egyes korcsoportokon belül a fiúk és lányok külön versenyeztek, a szervezők így igyekeztek még színesebbé, és igazságosabbá tenni a programot.

A kicsiket követték a nagyobbak versenye, ahol 3 km, 7 km, 14 km és a Nyakvágó, azaz a 22,5 km-es távra is nevezhettek a mozogni vágyók.

Minden induló és befutó éremben részesült, továbbá a cél után frissen készült kenyérlángos, pogácsa, illetve Piroska szörp várta a versenyzőket.

A szervezők azokat sem hagyták unatkozni, akik a célszalagnál várták szeretteiket, hiszen rengetek érdekes és izgalmas programban vehettek részt, ilyen volt például a légvár vagy a játszótér, amely egész nap várta vendégeit. A nagyobbaknak sem kellett elkeseredniük, mivel megmászhatták a szervezők által előkészített mászó falat, amely rendkívül izgalmas időtöltésnek bizonyult. Emellett a különböző városból, falvakból érkező focicsapatok mérhették össze tudásukat, majd a legjobbak éremben és egyéb ajándékokban részesülhettek.

Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere elárulta Magazinunknak, hogy jövőre is szándékoznak megtartani a Nyakvágó Fesztivált, hiszen idén is nagy érdeklődés övezte. „Minden sportolni vágyó és futás szerelmesét szeretettel várunk egy év múlva. Sikeres felkészülést és kitartást kívánunk a jövőre induló versenyzőknek, hiszen a  Nyakvágó Félmaraton, olyan mint egy maraton, csak keményebb!. ”- hangzott el az eseményszervezőitől.