Kezdőlap Kecskemét Hátrányból felállva, bravúros kecskeméti győzelem

Hátrányból felállva, bravúros kecskeméti győzelem

A múlt heti hazai fiaskót követően idegenben léptek pályára a kecskeméti futsalosok, és hátrányból felállva, nagy küzdelem árán sikerült két vállra fektetni a Vác csapatát.

VÁC Futsal SE – SCOREGOAL KECSKEMÉTI Futsal Club : 3-6 (2-2)

Nehezen indult a mérkőzés a vendégcsapat számára, egy nagyon tömör, jól védekező váciakkal találták magukat szembe, és az első kecskeméti kísérletek vagy elkerülték a kaput, vagy a hazaiak hálóőre védett szépen. És ahogy ilyenkor lenni szokott, egy váci centerjátékot követően a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat. (1-0)

A hírös városiak azonban nem törtek össze, újabb és újabb megkomponált támadással próbálták feltörni a rutinos hazai védősor. A 10. percben siker koronázta próbálkozásaikat, Marsa játszotta tisztára magát, majd Marozsihoz passzolt, aki szépen gurított a hazaiak kapujába. (1-1) Majd jött egy vendég hiba a mezőnyben, és azonnal büntetett a Vác. (2-1) Tovább gyűrték a csapatok egymást a mezőnyben, de ekkor már kecskeméti fölényt láthatott a szépszámú publikum, amit újabb és újabb kapura lövés, majd egy kapufa is jelzett. A 13. percben újra Marozsi került kihagyhatatlan helyzetbe, és ő nem is hibázott, magabiztosan lőtt a kapuba. (2-2)

A második félidőre 6. sebességbe kapcsolt a hírős városi alakulat, csak úgy záporoztak a vendégek akciói, szusszanásnyi pihenőt sem hagyva a váciaknak. Egy szögelt variációt követően Marsa robbant be a kapu előterébe és szépen lőtte be a labdát a meglepett váci kapus mellett. (2-3) Ezt követően sem maradtak el a kecskeméti rohamok, ám újabb gól egy Peltzer felhő kidobásából született: Marsa szépen emelkedett fel védője mellett és a kapuba csúsztatta a labdát. Szép gól! (2-4) A Vác ekkor átállt az 5 a 4 elleni játékra, ám sokáig jól zártak a kecskeméti fiúk, felzárkózásra csak egy vendég védő lábán megpattanó lövés adott lehetőséget. (3-4) A váci lelkesedést egy Móra egyéni játék hűtötte le, elhúzva  a kapus mellett gurított a hálóba! (3-5) Az egyre idegesebb és fáradtabb hazaiak többször is vétettek a szabályoknak, így csakhamar kijött a 6 szabálytalanságuk, a megítélt 10 méterest Móra magabiztosan vágta a kapuba. (3-6)

A második etap játéka alapján a kecskeméti futsalosok teljesen megérdemelten hozták el a pontokat a Vác otthonából!

 

Góllövők: Marozsi (2), Marsa (2), Móra (2)

 

Cserenkó Szabolcs vezetőedző nyilatkozata: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, a múltkori vereség még frissen élt a fejekben, a váci csapat pedig van olyan rutinos, hogy pontot, pontokat raboljanak. A második félidőre a srácok ritmust tudtak váltani, lendületesebb, gyorsabb játékot tudtunk produkálni. Újra bebizonyosodott, hogy csapatként nagyon jól tudunk funkcionálni, ezen az úton kell továbbhaladni!”