Kezdőlap Események Lóránt János Demeter kiállítása a Népi Iparművészeti Múzeumban

Lóránt János Demeter kiállítása a Népi Iparművészeti Múzeumban

  1. szeptember 15-én, pénteken 16:30 órai kezdettel Lóránt János Demeter Munkácsy-díjas, Érdemes Művész retrospektív kiállításának megnyitójára került sor a Népi Iparművészeti Múzeumban.

Magas színvonalú és emlékezetes megnyitón vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Múzeum Nagytermébe péntek délután. Szebbnél szebb, valamint sokatmondóbb mestermű fogatta a vendégeket belépve a terembe körüs-körül. A művész képeit nézve mindenkinek lehetősége van továbbgondolni a történetüket, hiszen ahogy Prokai Gábor, képzőművészeti lektor ünnepi megnyitójában elhangzott, a „művész csak elkezdte a történetet, és a közönségre hagyja, hogy befejezzék azt.”

Az eseményt még színesebbé, és gazdagabbá tette a Meszecsinka zenekar előadása, ami tökételes választásnak bizonyultak Gonda-Szántó Ágota, művészeti menedzser szerint, hiszen „Bolgár származású zenekart kerestek, mivel a Művész úr felmenői is Bolgár származásúak, így nem is lehetett tökéletesebb választás, mint a Meszecsinka zenekar, amely ezt a vonalat eleveníti fel ma számunkra.„

Számos meglepetés fogatta a vendégeket, köztük Lóránt János Demeter fia által vetített árnyjáték, valamint a Hétszögletű Kerekerdő című animációs sorozat egyrészletének vetítése, amelyhez a művész úr által készített rajzokat használták.

A kiállítás egész 2017. november 15-ig várja az érdeklődőket sok szeretettel.