Kezdőlap Események Máltások a Wojtylában

Máltások a Wojtylában

Munkaértekezletet tartottak a Wojtyla Barátság Központban a népkonyha üzemeltetői, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetői. Rigóné Kiss Éva regionális ügyvezetőt és Hatvaniné Zsuzsát Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója köszöntötte. A szakmai megbeszélésen átfogóan megvitatták az elesettek gondozása terén szerzett tapasztalataikat, és a jövő kihívásairól, jelentős feladatairól is szót ejtettek.

A Wojtyla Ház munkatársai leszögezték: azonos célok érdekében fáradozik mindkét oldal. A népkonyhán nem csupán ebédet, élelmiszeradományt és ruhát osztanaka rászorulóknak, mindezen felül további alapvető létfeltételeikről is próbálnak gondoskodni az intézményben. Ugyanakkor kulturális programokkal, a közösségi beilleszkedést, csapatépítést elősegítő rendezvényekkel, tanácsadással, állás- és albérletkereséssel segítik a mélyszegénységben élők társadalmi reintegrációját, boldogulásukat a munka világában – hangsúlyozták a szociális étkeztető részéről.

Rigóné Kiss Éva szintén ismertette a hajléktalanellátás terén elért eredményeiket, majd a jövőt illetően kifejtette: egyebek mellett a hátrányos helyzetűek lakhatását előmozdító kecskeméti modell kialakításán dolgoznak.

A kötetlen hangulatú beszélgetés végén egyöntetűen megállapították: ami Isten akaratával megegyezik, abból minden akadályoztatás, lehetetlen körülmény ellenére realitás lesz.

Farkas P. József ehhez hozzátette: „A hit próbája, amikor semmi remény nincs, emberi számítás szerint esélytelen egy elképzelés megvalósulása, mégis valósággá válik a cél, ha az Isten számára kedves. Feladatunk mindössze a kitartás, buzgó imádkozás és állhatatos küzdelem, a többit az Úr hozzáteszi. Isten számára semmi sem lehetetlen!”.

(Fotók: Mátyus István)