Kezdőlap Események Maradandó élményekkel térhettek haza a XIV. Helvéciai Szüreti Mulatság pénteki napjára látogatók

Maradandó élményekkel térhettek haza a XIV. Helvéciai Szüreti Mulatság pénteki napjára látogatók

Idén is megrendezésre került a nagy érdeklődést övező Helvéciai Szüreti Mulatság, melynek a Petőfi Sándor Művelődési Otthon is helyet adott. A pénteki napon, 16 órától kezdődő esemény résztvevőit minden várakozást felülmúló, látványos programsorozat fogadta.

A mulatság első napja – mint minden évben – most is ünnepi megnyitóbeszéddel vette kezdetét, melyet Balogh Károly polgármester úr mondott el. Nagy sikernek örvendő beszéde után került sor az „Év legszebb munkái” című kiállítás eredményhirdetésére. Óvodás kategóriában III. helyezett Antal Janka lett a Napvirág Óvodából, II. helyezett Huber Johanna a Kerekerdő Óvodából és I. helyezett Müller Júlia lett, a Napvirág Óvoda óvodása. Alsós kategóriában III. lett Gazsi Viktor, II. helyezett lett Magó Lili és I. helyet szerzett Szabó Gergő. Felsős kategóriában III. helyet szerzett Laczkó Levente, a dobogó második fokán végzett Fehér Anna és „Az év legszebb munkái” képzőművészeti kiállítás nyertese felsős kategóriában Vincze Zorka lett. A szüreti mulatság keretein belül köszöntötték Helvécia legifjabb polgárait, majd a közönség a csíkkarcfalvi fúvószenekar kellemes hangzású előadását élvezhette. A pénteki programsorozat első felvonását a kiállítás megnyitása zárta le.

17:30-tól került sor a lélegzetelállító motoros show műsorra, melynek izgalmas produkciói elkápráztatták a nézőközönséget. A különleges járműveket bemutató motoros felvonulást a Kiskőrösi úton tekinthették meg a látogatók.

Vendégfellépőként Dankó Szilvia énekesnő 20:30-tól szórakoztatta a publikumot, dalai nagy elismerést és ovációt váltottak ki.

A 21:30-tól kezdődő LED és Tűztánc show különböző technikai elemei, a fellépők hátborzongató mutatványai kicsiket és nagyokat egyaránt ámulatba ejtettek.

A rendezvénysorozat pénteki napját a 22:15-órakor kezdődő tűzijáték koronázta meg, amelyet a késői időpont ellenére rendkívül sokan tekintettek meg.

 

Aki a mulatság első napján nem tudott részt venni ne keseredjen, hiszen szombaton még több, remek program, zenés, táncos műsor, gasztronómiai élmény várja a látogatókat.