Kezdőlap Régió „MENŐ-MANÓ”

„MENŐ-MANÓ”

A Bács-Kiskun megyei bűnmegelőzési szakelőadók több mint 150 fogyatékkal élő személy részére tartottak prevenciós előadásokat.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály két szakelőadója prevenciós tevékenységükkel vettek részt a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény Szőke Tisza Otthona és Zöld Sziget Lakóotthona szervezésében 2017. szeptember 14-én Tiszaugon „Menő-Manó” címmel meghirdetett rendezvényen.

A korábbi évek hagyományai szerint idén is megrendezett sporttalálkozón az ország 17 hasonló profilú, felnőttkorú fogyatékkal élő emberek számára működtetett intézményeiből több mint 150 ellátott jelent meg.

Bozóné Soós Marianna Tímea c. r. alezredes és Dudásné Tóth Erika c. r. őrnagy a prevenció széles eszköztárával – a versenyzők speciális igényeihez igazodó – a résztvevők biztonságát segítő, növelő programokat szerveztek: csapatverseny alatt részeg-szemüveggel végrehajtható játékkal várták az érdeklődőket, továbbá lehetőséget biztosítottak bűnmegelőzési témájú színezők használatára, azok tartalmának ismertetésére, az ismeretek rögzítésére. A versenyt követő rendőrségi programelemben megtekinthető volt egy rendőrautó, kutyás- és egyéb taktikai bemutatók is.

Az érdeklődők megismerkedhettek a rendezvényen a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított, régiós kezelésben lévő Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A speciálisan felszerelt kisbuszt a rendezvények látogatóinak fogadásához. A résztvevők a prevenciós információkat és tanácsokat praktikus formában kaphatták meg, ezáltal mód nyílt széleskörű bűnmegelőzési tanácsadásra a programon.

  • A pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját tegye biztonságos helyre!
  • Ne tartson okmányokat, értékeket hátizsák, vagy táska külső zsebében!
  • Kerékpárját mindig zárja le, és regisztráltassa a „BikeSafe” országos kerékpár regisztrációs rendszerben!
  • Lakása bejárati ajtajára szereltessen biztonsági zárat, kémlelőnyílást! Egyéb védelem kialakítására kérje a vagyonvédelmi szakemberek, cégek segítségét!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon tartózkodik.
  • Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, utazik!

Ha bűncselekmény áldozatává válik, forduljon a rendőrkapitányságok

áldozatvédelmi referenseihez, vagy hívja az áldozatsegítő vonalat,

a 06(80)225-225 ingyenes telefonszámot.