Kezdőlap Diákélet Rendőrök és tanulók együttműködése a biztonságos közlekedés érdekében

Rendőrök és tanulók együttműködése a biztonságos közlekedés érdekében

Szeptember 5-én, kedden reggel 07:30 és 08:00 között Kecskemét egyik legforgalmasabb területén, a Petőfi Sándor utca és a Kőhíd utca találkozásánál lévő gyalogos-átkelőhelyen garantáltan mindenki biztonságosan mehetett át, hiszen a rendőrség munkáját egy tanuló is segítette.

Dunai Richárd, 12 éves diák már harmadik éve működik közre, hogy kicsik és nagyok gond nélkül közlekedhessenek a városban. Elmondása szerint, kisgyermekkorától kezdve érdeklődik a rendőrszakma iránt. Szívügyének tartja, hogy a tanulók balesetmentesen tegyék meg az iskolába vezető utat, megismerjék és a gyakorlatban is alkalmazzák a KRESZ szabályait, így a szülők is aggodalom nélkül engedhessék ki az utcára gyermeküket.

Kecskemét gyalogos-átkelőhelyei mind jármű-, mind gyalogosforgalom szempontjából igen zsúfoltak, így különösen iskolakezdéskor, szeptember hónapban szükséges a segítségnyújtás, de egész tanévben rendőrök óvják a város jelentősebb „zebráin” átkelők testi épségét.

A kezdeményezés kiemelkedő jelentőségű, hiszen felhívja az autóvezetők figyelmét is arra, hogy a jelzőlámpák hiányának ellenére is tartsák be a szabályokat a gyalogos-átkelőhelyeken. A rendőri autósforgalom irányítása is szerepet kapott a mai reggelen, hiszen még a gyakorlott vezetők számára is fontos a karjelzések átismétlése.

Richárdot az a megtiszteltetés érte, hogy „szolgálata” után rendőrautóval szállították iskolába. Közreműködése mindenképpen példaértékű, remélhetőleg kortársaira is kedvező hatást gyakorol lelkiismeretessége.

Balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!