Kezdőlap Régió Táncoltak a biztonságért

Táncoltak a biztonságért

Interaktív előadások bűn- és baleset-megelőzés témakörében Baján.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az Axiál Kft. közreműködésével 2017. szeptember 26-án délelőtt a 14-18 éves korcsoportba tartozó fiatalok részére bűn- és baleset-megelőzési előadást szervezett Baján.

A helyi színházteremben közel 400 bajai középiskolás diák számára a szolnoki New Step Fitnesz és Táncstúdió tánccsoportja az „Üzenet a biztonságért” című baleset- és bűnmegelőzési táncelőadást mutatta be. A látványos táncelemek során a fiatalok mindennapjait leginkább érintő veszélyhelyzetek – iskolai kiközösítés, családon belüli erőszak, kábítószer- és alkohol használat, ittas vezetés veszélyei – elevenedtek meg. Az egyes témákat a rendőrségi és pszichiáter szakemberek segítségével közösen értelmezték a fiatalok, és hasznos megelőzési tanácsokat is kaptak.

A program második részében Gáspár Attila r. alezredes – az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ munkatársa – az „Az életveszély felismerése” című előadásában a mindennapok során jellemző szituációk bemutatásával hívta fel a figyelmet az életveszély felismerésére, és az azonnali életmentés mindenki által alkalmazható gyakorlati példáira, praktikáira.

1

 

3.

 (Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)