Kezdőlap Zenei élet The Doors The Singles

The Doors The Singles

Éppen ötven éve repítette a slágerlisták élére a The Doors-t a „Light My Fire” című örökzöldjük. A kerek évforduló alkalmából egy újabb ünnepi kiadvánnyal bővül az együttes repertoárja: a ’The Singles’ címen megjelenő lemez 2017. szeptember 15-én került a polcokra.

Egy újabb, forrás értékű meglepetéssel rukkolt ki a Warner Music: a legendás zenekar összes kislemezének „A” és „B” oldalát egy dupla válogatásalbumon adják közre. Ez nem utánnyomás – hanem egy vadonatúj megjelenés a könnyűzenei piacon; ennek okán aztán a különleges, kétlemezes korongon először lesz elérhető a The Doors összes USA-ban kiadott dala. Így a zenerajongók mostantól akár egyetlen kiadványon végig tudják hallgatni a The Doors életművének egy jelentős részét.

A ’The Singles’ albumra összeszedett, összesen húsz amerikai kislemez 1967 és 1983 között jelent meg – és kronológiailag összesen hat album single megjelenéseit foglalja össze. Ennek folytán olyan dalokat hallhatunk rajta újra, melyek zömében nemcsak közkézen forgó – vagy éppen a klubokban a mai napig játszott slágerek, de a poptörténelem alapdarabjainak számítanak.  De mindeközben – külön érdekességként természetesen felfedezéseket is tartogatnak a B-oldalas dalok.

Így például az is külön szenzáció lehet a rajongóknak és a gyűjtőknek, hogy az először most megjelenő válogatás korábban sosem hallott monó verziókat is tartalmaz: például a „Hello, I Love You” és a „Touch Me” monó változatai is először kerülnek albumra és közönség elé.

Komlós József JR