Kezdőlap Kecskemét Vakok és gyengénlátók bűnmegelőzési előadása

Vakok és gyengénlátók bűnmegelőzési előadása

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének tagjai részére tartott előadást a főkapitányság áldozatvédelmi referense.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály áldozatvédelmi referense, Dudásné Tóth Erika c. r. őrnagy interaktív bűnmegelőzési foglalkozást tartott Kecskemét városközpontjában 2017. szeptember 23-án a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének tagjai részére.

Az áldozatvédelmi referens a megjelent 25 látássérült és időskorú részére ismertette az aktuális, gyakori elkövetési módszereket, a megtévesztéssel megvalósult bűncselekmények körülményeit, azok elkerülésének lehetőségeit, valamint az áldozatvédelem és áldozatsegítés lehetőségeit. Az érdeklődők a tájékoztató végén kötetlen formában tették fel a biztonságukat érintő kérdéseiket.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Ne engedjenek be idegent a lakásba!
  • Ha valaki hivatalos személynek adja ki magát, mindig győződjenek meg róla, hogy valóban az, akinek mondja magát!
  • Nagyobb összegű készpénzüket ne otthon tárolják, hanem pénzintézetben helyezzék el!
  • Ne vegyék elő megtakarított pénzüket idegenek jelenlétében, mert kifigyelhetik a biztosnak vélt helyet, és valamilyen trükkel eltulajdoníthatják Önöktől!
  • Fizikai támadás esetén saját életük, testi épségük megóvása érdekében ne tanúsítsanak ellenállást, inkább teljesítsék a támadó követeléseit, hiszen ezzel saját testi épségüket menthetik meg!

Ha bűncselekmény áldozatává válik, forduljon a rendőrkapitányságok

áldozatvédelmi referenseihez, vagy hívja az áldozatsegítő vonalat,

a 06(80)225-225 ingyenes telefonszámot.