Kezdőlap Események Változatos programokkal folytatódott a XXIV. Helvéciai Szüreti Mulatság második napja

Változatos programokkal folytatódott a XXIV. Helvéciai Szüreti Mulatság második napja

 A XXIV. alkalommal megrendezett Helvéciai Szüreti Mulatság nagy érdeklődést kiváltó első napja után a szombati napon még több program fogadta az érdeklődőket, kora reggeltől egészen hajnalig.

Szeptember 2-án a helvéciai polgároknak nem volt szükségük ébresztőórára, hiszen reggel 6 órakor a község utcáiban hangos zenével keltették a lakókat. A 8 órától megrendezett főzőversenynek a Milleniumi emlékpark adott otthont, ahol minden jelentkező kibontakoztathatta gasztronómiai tudását.

A versenyen a Fehérasztal Lovagrend és a Női Borlovagrend tagjai, – mint vendégek – is részt vettek. 10 órakor Hajagos Csaba történész megnyitóbeszéde repítette vissza a hallgatóságot a történelmi időkbe. Finom borok kóstolása mellett a látogatók betekinthettek a mustkészítés rejtelmeibe, illetve bordalok és néptáncbemutató szórakoztatta őket. 11 órától a gyermekek kerültek előtérbe, hiszen Kalap Jakab magával ragadó mesei előadásával kápráztatta el őket.

A kicsiknek lehetőségük nyílt forgó és trambulin kipróbálására, de a bátrabbak rodeó bikán is megmérettették magukat. Kivétel nélkül mindenkit ámulatba ejtett a 11:30-tól megrendezett modellrepülő bemutató, melynek izgalmait a főzőverseny eredményhirdetésén pihenhették ki a résztvevők 12:15-kor. Az ebédjegyek átvételére 10:30 és 13:00 óra között volt lehetőség, mivel 11:30-tól 13:30-ig ebéddel várták a kilátogatókat. Ennek rendkívül szimpatikus kezdeményezése, hogy a helyi lakosok családonként 2 adag ingyen ebédet kaptak. Minden további adag ára 750 forint volt, ám ez sem megfizethetetlen összeg, ha egy tányér finom babgulyásról van szó.

A korábbi tradícióknak megfelelően sor került a szüreti lovas kocsis felvonulásra, amely a művelődési otthon elől indult. A szervezők ismét gondoltak a kisebbekre is, hiszen ugráló várral és kézműves foglalkozásokkal igyekeztek a kedvükre tenni. 13 és 16 óra között változatos zenés színpadi produkciók szórakoztatták a publikumot. A stílusok sokfélesége lehetővé tette, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő előadást.

A pódiumon láthattunk zumba bemutatót, a Tűzön-Vízen Át néptáncegyüttest, a Brill-Art Studio latintáncok műsorát, a TST táncstúdió fellépését, a Szivárvány táncegyüttest, valamint a műfaj kedvelői a retro show-t is élvezhették. Körülbelül 16 órára a szüreti felvonulás is megérkezett a polgármesteri hivatal elé, ahol megtartották a fogatszemlét. A résztvevők egyedi kivitelezésű, szemet gyönyörködtető fogatokat és lovas kocsikat tekinthettek meg, nem utolsó szempontként az azokat húzó pompás lovak is impozáns látványt nyújtottak. Az operett és tánc rajongóinak is kivételes élményben lehetett részük, hiszen láthatták és hallhatták a színpadon Pál Attila, Teremi Trixi és a Grapevine csoport színvonalas, közös operett és tánc fináléját.

Nagy népszerűségnek örvendett a szüreti bál, amely 19 órától a sportcsarnokban került megrendezésre. Ide a belépő 3500 forint volt, amit az ide vágyóknak már korábban, augusztus 21 és 29 között kellett beszerezni. A belépődíj fejében nagyvonalú vacsora várta a vendégeket, mely tartalmazott aperitifet, sültes tálat, valamint kedvezve az édesszájúaknak, desszertet is. Az est alatt a zenét az EDU-SHOW zenekar műsora biztosította. A jó hangulatról széles fellépő gárda gondoskodott, hiszen a nézőket a Szentkirályi táncegyüttes, Sós Fecó & Hencsy és A jó LaciBetyár szórakoztatta.

Egy jó, későesti mulatság kihagyhatatlan eleme a tombolahúzás, melyre éjjel 1:00-kor került sor. A vendégek örömére sok értékes nyeremény talált gazdára. Az idei szüreti bál ismét olyan esemény volt a részvevők számára, amely minden bizonnyal örömteli emlékként marad meg szívükben. A kétnapos programsorozat ugyan véget ért, de ráadásként vasárnap az érdeklődők 15:00 órakor ökomenikus istentiszteleten és koncerten vehetnek részt a református templomban.

Mindent összevetve, Helvécia városa ismét bebizonyította, hogy szüreti mulatságuk egy olyan rangos esemény, melyen érdemes részt venni, akár családdal, akár barátokkal. A városvezetés és a szervezőcsapat felkészült és kiváló munkájának köszönhetően elmondható, hogy aki egyszer itt járt, jövőre mindenképpen visszatér.

További fotókért kattintson ide