Kezdőlap Zenei élet A Pál utcai fiúk – musical

A Pál utcai fiúk – musical

Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült el a Dés László – Geszti Péter szerzőpáros legújabb közös alkotása, melyet az ország több színpadán is sikerrel mutattak be. A Tom Tom Records kiadványán a Vígszínházi ősbemutató eredeti szereposztásának előadásában hallhatjuk a musical betétdalait.

Molnár Ferenc klasszikusa a barátságról, a hősiességről és a becsületről mesél. A magyar irodalom egyik leginkább szívbe markoló alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörös inges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért. Költészettel és emlékekkel teli kifejezések ezek – melyeket sajnos a mai magyar közélet jellemzésére is használunk, és amelyeket minden generáció újra-és újra felfedez magának.

A Vígszínház egykori házi szerzőjének világhírű regénye most először elevenedik meg a körúti színház színpadán, Grecsó Krisztián átiratában – és az előadás előkészítésében közreműködött Marton László főrendező és Radnóti Zsuzsa dramaturg is.

A dzsungel könyve két évtizedes sikere után pedig ismét Dés László zenéjével és Geszti Péter szövegeivel került új musical a Vígszínház színpadára. A CD-n ezt az előadást halljuk, melyet a Víg tehetséges fiatal társulati tagjai, és az előadásban közreműködő fiatal művészek adnak elő. A főbb szerepekben Fesztbaum Béla, Wunderlich József, Vecsei Miklós, Csapó Attila, Király Dániel, Tóth András, Zoltán Áron, Szántó Balázs e.h., Csiby Gergely e.h., Medveczky Balázs e.h., Kovács Olivér, Józan László, Ember Márk e.h., Nádas Gábor Dávid, Tóth Máté, Gados Béla alakítja a főbb szerepeket.

Vígszínházban színpadra állított zenés játék dalai minden esetre máris nagy sikert arattak, mert A Pál utcai fiúk rövid idő alatt Aranylemez lett!