Kezdőlap Régió BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 4 súlyos és 3 könnyű sérüléssel járó, valamint 11 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Öt gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök.

Mélykút lakott területén belül, a Széchenyi utcában közlekedett 2017. október 20-án 15 óra 25 perc körül egy Toyota Corolla típusú személygépkocsival egy 29 éves helyi férfi. A rendelkezésre álló adatok alapján a Széchenyi utca 38. szám előtti útszakaszon úgy hajtott be az útkereszteződésbe,  hogy balra kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget a neki szemből érkező és egyenesen továbbhaladó Volkswagen LUPO típusú személygépkocsinak, ezért összeütköztek. A Toyota sofőrje könnyű sérülést szenvedett, a vele szemben alkalmazott alkholszonda pozitív értéket mutatott.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)