Kezdőlap Diákélet Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Damjanich János Általános Iskolában

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Damjanich János Általános Iskolában

A kecskeméti Damjanich János Általános Iskola tanulói látták vendégül 2017. október 9-én, hétfőn 12 órai kezdettel Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, aki előadásával igyekezett hangsúlyozni a szeretet fontosságát ebben a rohanó világban.

Böjte Csaba előadása abban a szellemben lett megrendezve, hogy az előadás megérintse a fiatalok szívét, és ezek után szívesebben és készségesebben állnak a tanuláshoz, nagyobb örömet éreznek majd az élet kihívásaival szemben. Célja, hogy a szerencsétlen sorsú gyerekek ki tudjanak emelkedni, és egy sokkal magasabb színvonalú életet tudjanak maguknak kialakítani.

A rendezvényen részt vett Kovács Ferenc atya, valamint Tóth Tibor atya is.

Ebben a rohanó, mai világban sokszor csak adunk, és időként elfáradhatunk mind érzelmileg, mind fizikailag. Ahhoz, hogy szeretetet tudjunk adni a társainknak, időnként fel kell töltődni, és erre kiváló lehetőséget nyújt a hit, és a vallás.

„Matematika óra lényege, hogy megtanuljuk, hogyan kell egyenleteket kiszámolni, megtanuljuk a matematikai összefüggéseket. Az irodalom lényege, hogy legendás és ismert írókról tanuljunk, verseket ismerjünk meg, és ezzel összehangban a mise lényege, hogy megtanuljuk, hogyan kell szeretni és szeretetet adni másoknak.” – hangzott el Böjte Csaba beszédében.