Kezdőlap Kecskemét Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek

Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek

Boldog Batthyány-Strattmann László Emlék-konferencia helyszíne volt ma a kecskeméti Városháza. A szervezők Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Értékmegőrzési Bizottság Egyházügyi Munkacsoportja, valamint az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány. Idén együttműködő félként bekapcsolódott a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, amely az EFOP-1.3.5-16-2016- 00241 azonosító számú, „Tudás és tapasztalatmegosztás a közösségépítés szolgálatában. Hidak és szellemi átjárók – generációk, társadalmi rétegek és kultúrák között” című pályázat keretében 25 millió forint uniós és hazai támogatást nyert különböző, a pályázati célokhoz illeszkedő rendezvények létrehozásának elősegítésére.

A mai program előzménye, hogy az Egyházügyi Munkacsoport, valamint az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány szervezésében 2013-ban Mindszenty bíborosra, 2014-ben Pio atyára, 2015-ben Szent II. János Pál pápára, 2016-ben Szent Teréz anyára emlékeztek, míg idén Boldog Batthyány-Strattmann László, a kiváló orvos tiszteletére tartottak emlék-konferenciát.

Az eseményt Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg, majd Lévai Jánosné, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen egymást követték a rangos előadások: dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Batthyány-Schmidt Margit, a Batthyány Családi Örökség Alapítvány elnöke, dr. Latorcai Csaba államtitkár, dr. Csókay András idegsebész, dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke, dr. Svébis Mihály főigazgató-főorvos és Móricz Péter, a Körmend Múzeum igazgatója emlékezett Batthyány-Strattmann Lászlóra.

A konferencia célja az volt, hogy a herceg életének főbb eseményei, gondolatai által még ismertebbé válhasson Batthyány-Strattmann László munkássága, kereszténysége, hazaszeretete és embersége.