Kezdőlap Régió Bravúros győzelmet hoztak a kecskeméti futsalosok

Bravúros győzelmet hoztak a kecskeméti futsalosok

Hétfő este hazai pályán fogadta a tavalyi bajnok Rubeola FC Csömört a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club és egy majdnem tökéletes első félidőt követően, 2-1-re diadalmaskodtak a csömöri tigrisek felett.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Rubeola Fc Csömör : 2-1 (2-0)

A mérkőzés azonnal egy Marozsi bombával indult, ami a vendégek bal kapufáján csattant, ez a momentum meg is adta a derbi hangulatát. A kecskeméti alakulat egy nagyon masszív védekezésből próbált támadásokat szövögetni, addig a csömöri csapat gyors, egyérintős passzokkal operált, és adogatta körbe a hazai alakulat védősorát. Felváltva kerültek veszélybe az igen lüktető, magas hőfokon futó mérkőzésen a kapuk, a vendégek oldaláról Varsányi kapus állt ellen többször is bravúrral a hírös városi próbálkozásnak, míg hazai oldalról Peltzer óriási mentései kellettek, hogy remiben tartsa saját csapatát. És amikor már a kapusok is tehetetlenek voltak, akkor a kapufa segítette ki a csapatokat újfent. Majd a 15. percben jött egy kecskeméti ritmusváltás, szép körbeadogatást követően Móra került helyzetbe, akinek lövését még védte a csömöri kapus, de a kipattanónál Marozsi félmagas lövésénél már kapitulált, ezzel az „Oroszlánok” megszerezték a vezetést! (1-0) Ez a gól megzavarta a vendégjátékosokat, egy újabb rövidzárlat, és hazai oldalról Marsa bődületes gólja megpecsételte az első félidőben a vendégek sorsát! (2-0)

A második etapra egy nagyon harcias, és két sebességi fokozattal gyorsabb Csömör érkezett, ami azonnal helyzetekben is megmutatkozott, ekkor újfent Peltzer bravúrjai kellettek, hogy a hírös városi legények tartsák előnyüket. Ekkor a hazai alakulat szinte teljes egészében védekezésre rendelkezett be, azt viszont nagyon magas szinten valósította meg. Ám a 27. percben a Csömör rést talált a pajzson, egy kapu elé erősen belőtt labdába ért bele zseniálisan Nehéz Krisztián, így azt megcsúsztatva helyezte a bőrt a meglepett Peltzer mellett a kapuba. Szépségdíjas gól volt! (2-1) A „Tigrisek” megérezve a vérszagát, óriási erőket mozgattak meg az egyenlítő találatért, ám ekkor már a Scoregoal kontráiban is rendre benne volt a veszély, így előbb a kecskeméti kapufa zörrent meg, majd a csömöri felsőlécen csattant Kovács J. lövése. Az utolsó 4 percre a Rubeola átállt az 5 a 4 elleni játékra, ám ezen az estén Dobosi vezérletével a hazai alakulat kimagasló védőmunkája mellett már nem volt több esély a felzárkózásra. Így egy utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzésen, két nagyszerűen felkészített csapat összecsapása során szerezte meg bravúrosan 3 pontot a Scoregoal csapata.

Gólszerzők: Marozsi (1), Masra (1)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző: „Az első félidőt eddig mindig átaludtuk, ám ma este más stratégiát alkalmaztunk, már az érkezésnél is, és ez most bejött! Egy nagyon jó ellenfelet sikerült két vállra fektetni, úgy gondolom nem érdemtelenül. De ez csak egy állomás, megyünk tovább, sok meccs van még előttünk, nekünk pedig céljaink vannak, amiket meg szeretnénk valósítani, ezért dolgozunk!”