Kezdőlap Események Edző leszek – Nincs akadály! programsorozat Kecskeméten

Edző leszek – Nincs akadály! programsorozat Kecskeméten

A Magyar Edzők Társasága az edzői hivatás népszerűsítése érdekében az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával „Edző leszek – Nincs akadály!” címmel programsorozatot indított. A programban kiemelt figyelmet kapnak az olyan edzői módszerek, intézkedések bemutatása, amelyek a hátrányos körülmények között élő gyermekek sport általi felzárkóztatására, segítésére irányulnak és megnyitják előttük az edzői hivatáshoz vezető utat is. A konferencia felvázolja az edzői életpálya céljait, feladatait és értékeit a középiskolás és fiatal felnőtt korú aktív sportolók részére, akik kedvet és elhivatottságot éreznek az edzői munka iránt.

A rendezvény október 26-án nagy érdeklődés kíséretében és sikerrel zajlott le városunkban. A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége által felkért neves szakemberek, sportolók tartottak színvonalas, információ dús prezentációkat. Az előadók között szerepelt Boronkay Péter Világ- és Európa bajnok, olimpikon paratriatlon és paraduatlon versenyző, Köpf Károly a Magyar Edzők Társaságának titkára, Radics Kálmán a Hit és Sport Alapítvány elnöke, Adamik Zoltán testnevelő tanár, atlétaedző, valamint Nagysolymosi Sándor Európa-bajnok, a Kecskeméti Judo Club vezetőedzője. Az elhangzott előadásokban szó volt az edző és a tanítvány ideális kapcsolatáról, a motivációról, a kiválasztásról, a tehetséggondozásról, az élsport alappillériről illetve arról, hogy mennyire fontos a hátrányos helyzetű fiatalok életében a sport. A vendégek egyöntetű véleménye szerint nagyon sok új információt lehetett kapni,

és csak sajnálhatja, aki nem vett részt rajta! Markáns véleményként megfogalmazódott, hogy rendszeresen szükség lenne ilyen edzői konferenciákra.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztalitenisz csarnokában megrendezett konferencián az előadásokat követően az érdeklődők bepillantást nyertek egy asztalitenisz edzésbe, ahol Polónyi Nóra és Füle Kata mutatta be a sportág fortélyait.

A rendezvényről készült videó felvételek a jövő hét folyamán felkerülnek a www.kecsoszsport.hu, a www.kecsosz.hu és a www.kspari.hu internetes oldalakra.