Kezdőlap Kecskemét Fokozott városrendészeti jelenlét a temetőkben

Fokozott városrendészeti jelenlét a temetőkben

A Kecskeméti Városrendészet járőrei – egyéb rendészeti feladataik ellátása mellett – a
Halottak Napja közeledtével tapasztalható megnövekedett forgalom miatt, valamint a temetői bűncselekmények megelőzésének érdekében idén is folyamatosan ellenőrzik a kecskeméti temetőket és környéküket.

A közlekedési szabályok betartatása mellett a temetők rendjének biztosítása, a tulajdon elleni bűncselekmények megelőzése és megakadályozása, a közrend és a közbiztonság fenntartása is a Városrendészet munkatársainak feladatkörébe tartozik.
A polgárok védelme, és kegyeleti látogatásaik zavarmentes biztosítása érdekében  folyamatos szolgálattal készül a rendőrség mellett a Kecskeméti Városrendészet is.
Már a november elsejei Mindenszenteket megelőző hétvégén, megerősített járőrözéssel, napi nyolc közterület-felügyelő teljesít szolgálatot a temetőknél – segítve ezzel a rendőrség munkáját.

Mivel a Mindenszentek környékén jelentős mértékben megnő a forgalom a temetőknél – így sajnos megszaporodhatnak az alkalmi lopások is. A fokozott városrendészeti jelenlét célja
ezek megelőzése, – valamint az illegális árusítás megakadályozása, a közterület-használati engedélyek meglétének ellenőrzése, a közlekedési normák betartatása.