Kezdőlap Rendőrségi hírek „Határtalan” együttműködés

„Határtalan” együttműködés

A szabadszállási és az izsáki körzeti megbízottak rendszeresen segítik egymás munkáját a sikeres felderítés érdekében.

 

Az Izsáki Rendőrőrs a Kiskőrösi Rendőrkapitánysághoz, míg a Szabadszállási Rendőrőrs a Kunszentmiklósi Rendőrkapitánysághoz tartozik, ám a két település csak néhány kilométerre van egymástól. Az elkövetők nem törődnek a közigazgatási határokkal, így a városok körzeti megbízottjai napi kapcsolatban állnak egymással.

 

Ennek a szoros együttműködésnek az eredményeként egy 2017. szeptember 20-án 14 óra körül Szabadszállásról eltulajdonított kerékpárt két órával később az Izsáki Rendőrőrs körzeti megbízottja talált meg. A kétkerekűt a tulajdonosa még a lopás napján visszakapta. Az elkövetőt szabálysértési eljárás során vonták felelősségre.

 

Az egyik szabadszállási boltban 2017. október 27-én egy, a pulton felejtett pénztárcát loptak el. A rendőrök az adatgyűjtés során arra a következtetésre jutottak, hogy a gyanúsított a szomszéd település lakója lehet. Ismét felvették a kapcsolatot izsáki kollégáikkal, és ennek eredményeként alig hat órán belül elő is került a nő, akit a szabadszállási körzeti megbízottak lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

 

1.

 

 (Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)