Kezdőlap Régió „HÁZHOZ MEGYÜNK” IZSÁKON

„HÁZHOZ MEGYÜNK” IZSÁKON

 

A diákok hasznos tanácsokat hallhattak az áldozattá válás megelőzéséről, illetve a 112-es segélyhívószám használatáról.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság az idei évben második alkalommal 2017. október 11-én tartotta meg a „Házhoz megyünk” elnevezésű vagyonvédelmi programját Izsákon.

A Művelődési Ház előtt felállított információs ponton a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója Liptai Linda c. r. őrnagy, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság és Izsáki Rendőrőrs munkatársai, az Izsáki Polgárőrség tagja valamint az Aegon Biztosító Zrt. munkatársai várták az állampolgárokat. A rendezvény során a szakemberek vagyonvédelmi tanácsokkal segítették az érdeklődőket, valamint a helyszínen lehetőség volt ingyenes kerékpár-regisztrációra is.

A programon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határvadász toborzói az érdeklődőknek adtak felvilágosítást képzésről és a jelentkezés feltételeiről, valamint általánosságban a rendőri hivatásról.

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola alsó tagozatos osztályos tanulói körében nagy sikert aratott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma. A diákok hasznos tanácsokat hallhattak az áldozattá válás megelőzéséről, illetve a 112-es segélyhívószám használatáról. Megtekinthették a rendőrök által használt eszközöket.

Kurdics Mihály nyugállományú r. alezredes az internet veszélyeiről beszélt az általános iskola felső tagozatos diákjainak.

Kuti Erika c. r. őrnagy bűnmegelőzési főelőadó figyelemfelhívó előadást tartott a szépkorúak számára „Időskorúak a szélhámosok hálójában” címmel.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)