Kezdőlap Kecskemét Kapott gól nélkül gyűjtötte be a 3 pontot a Scoregoal!

Kapott gól nélkül gyűjtötte be a 3 pontot a Scoregoal!

Szerda este Gyöngyösön volt jelenése a kecskeméti futsalosoknak egy elmaradt forduló pótlására, és egy gyengébb első félidőt követően magabiztosan nyertek a fiatal hevesiek ellen.

Energia SC Gyöngyös – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 0-3 (0-0)

A mérkőzés első perceiben inkább tapogatózó játék folyt a pályán, próbálták kiismerni egymást a küzdő felek. Ez rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés első etapjára, sok technikai hibával, kevés kapura lövéssel telt el az első 20 perc. Egy Marozsi lövésen és egy hazai kapufán kívül sok feljegyezni való nem történt a mérkőzés első félidőjében.

A második felvonás már sokkal több minden hozott, a kecskeméti alakulat sebességi fokozatot váltott, és gyors labdajáratásokkal próbálták veszélyeztetni a gyöngyösi kaput. A 24. percben mégis egy pontrúgásból született gól: Ferenczi állt a szögletrúgáshoz, akinek lekészített labdáját Marozsi vágta a léc alá! (0-1) Ekkor megzavarodott a fiatal hazai csapat, eddigi remek védekezésük elcsúszott, és a 26. percben ezt Ferenczi büntette meg, lapos átlövése a kapus mellett a hálóba vágódott. (0-2) Az Energia távoli bombákkal próbálkozott sokszor igen pontatlanul. A 29. percben újra villant a hírös városi gárda, gyöngyösi labdavesztésből Ferenczi iramodott meg, akinek keresztpasszára Kovács J. érkezett, és egy igazítást követően szépen lőtte ki a kaput. (0-3) A hazai csapat ekkor átállt az 5 a 4 elleni játékra, ám Peltzer a helyén volt. Négy olyan gyöngyösi ziccert is feljegyezhettünk, amit a hazai szurkolók már bent láttak a kapuban, de nem így a Scoregoal hálóőre, és bravúrt bravúrra halmozva tartotta nullán a hazaiakat! Így maradt a 3 gólos különbség a végére is, és ezzel a győzelemmel a kecskeméti csapat a bajnoki tabella 3. fokára ugrott fel!

Cserenkó Szabolcs vezetőedző: „Az első félidő finoman fogalmazva is hagy némi kívánnivalót, mondhatjuk „szoktuk a körülményeket”! A második etapban már a csapatom másik arcát mutatta, sikerült feltörni a jól védekező gyöngyösi csapat védelmét. Nem mellesleg extra teljesítményt nyújtottunk a kapuban!

Góllövők: Marozsi (1), Ferenczi (1), Kovács (1)