Kezdőlap Kecskemét Küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a pontokat a Scoregoal

Küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a pontokat a Scoregoal

Hétfő este hazai pályán fogadták a kecskeméti futsalosok a Berettyóújfalu II. számú csapatát, és kétszeri hátrányból fordítva tartották itthon az értékes pontokat.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Berettyóújfalu II. MVFC : 3-2 (0-1)

Nehezen indult a mérkőzés a hazaiak számára, lassan és körülményesen szövögették akcióikat, az ellenfél sokkal frissebben és tudatosabban próbálta kihasználni a kontrákban rejtőzködő lehetőségeket. A hazaiak álmoskás kezdése pontatlan labdaelszórásokban csúcsosodott ki, míg a vendégek egyre magabiztosabban vették át a játék irányítását. A 13. percben meg is lett az eredménye az újfalu kombinatív játékának, egy belőtt labdába ért bele rosszul Szabó Sz. és lábáról a kapuba pattant a labda, öngól! (0-1) Ezen etap utolsó 5 percére felélénkült a hazai csapat, ám fölényük inkább csak meddő, és mezőnyben volt érzékelhető.

A második félidőre a már megszokott harcias Scoregoal érkezett, ám a pontatlanságot nem sikerült az öltözőben hagyni, amikor pedig el is jutottak a hírös városiak az ellenfél kapujáig, Tihanyi portás állta a lövéseket nagyszerűen. A 25. perc áttörést hozott a kecskemétiek számára, Marsa egyéni szép játékából sikerült az egyenlítés. (1-1) A mérkőzés ezen periódusában már a hazai szurkolók buzdítására magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a kecskeméti alakulat, bár egy újabb védelmi hibából a vendégek megszerezték a vezetést (1-2), de a mutatott játék ekkor már átbillent a hazaiak felé. A 31. percben egy tetszetős játékot követően Pánczél villant és hozta a meccset döntetlenre (2-2), majd 3. percre rá, Gavula fektette el a vendégek kapusát, és lőtt félmagasan a kapuba (3-2). A mérkőzés végére a vendég együttes átállt az 5 a 4 elleni játékra, ám csak kapufáig jutott, így maradt a kecskeméti 1 gólos győzelem.

Egy nagyon küzdelmes mérkőzésen, nem mindig jó játékkal, viszont egy igen jó ellenféllel szemben sikerült a 3 pont begyűjtése a Hírös Városi alakulatnak.

Góllövők: Marsa (1), Pánczél (1), Gavula (1)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Az első félidőt odaajándékoztuk az ellenfélnek, és ez már meccsről meccsre jellemző a csapatra. Ez ellen valamit tenni kell. A fiatal Berettyóújfalu minden elismerést megérdemel, nagyon gyors, és lendületes futsalt játszottak ezen az estén! A második játékrészben már nálunk pattogott a labda, ehhez kellett azért egy nagy fejmosás a szünetben. Némi szerencse is kellett ezen 3 pont megszerzéséhez, az igazsághoz az is hozzátartozik, közelebb volt ez a meccs egy x-hez.”