Kezdőlap Kecskemét Mindenkinek örömet szerzett az Örömfestés Kecskeméten

Mindenkinek örömet szerzett az Örömfestés Kecskeméten

A Montázsmagazin ismét ÖRÖMFESTÉS-re hívta Kecskemét városának amatőr képzőművészeit a város főterére, hiszen a rendezvény célja éppen az ő bemutatásuk, támogatásuk volt. A meghívott festők a kecskeméti járókelők, nézelődők érdeklődése közepette festettek Kecskemét főterén, és sokan rácsodálkoztak, hogy bármerre lépnek, festegető művészekbe botlanak.

 

A nap témája a Kecskeméti mozaikok címet viselte. A művészek szabadon választott technikával dolgoztak, saját felszerelésüket használva. A festők hoztak magukkal egy-egy korábban készített, bekeretezett képet, s a szervezők ezeket kiállították a Liberté Kávéház előtti teraszon, itt volt az Örömfestés főhadiszállása.

 

Ugyanezen a napon, 2017. szeptember 30-án, szombaton a főtéren Helyi Termék Ünnep volt, és ebbe ágyazódott bele az Örömfestés színpadra tervezett műsora is. A nyitó ceremónia 10.00 órakor kezdődött, ahol a Montázsmagazin tulajdonosa, Weninger Endréné köszöntötte a művészeket. Ádám Blanka 10. osztályos tanuló (ÉZI) szatmári népdalcsokrot énekelt és citerázott. Dunszt István grafikus- és festőművész nyitotta meg a rendezvényt. Ez után kezdetét vette a szabadtéri Örömfestés a város főterén.

 

A záró ceremóniát délután 15.00 és 16.00 óra között rendezték. Ennek keretében egy kis műsorral is kedveskedtek a város lakóinak. Vidám hangulatot keltve zenélt az OHIO Együttes, verset mondtak: Gyöngyösi Szabó Katalin, Kökény Éva és Szeli Sára, mindhárman a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének tagjai. A műsor középpontjában a képzőművészet és a Város Napja állt. Majd Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, és méltatta az amatőr művészek tevékenységét.

 

Az Örömfestés szakmai mentora, Dunszt István grafikus-festőművész a nap folyamán tanácsokkal látta el az amatőr művészeket, emellett maga is alkotott, találó karikatúrák készültek a résztvevő örömfestőkről. A záró műsorban a nap szakmai értékelését adta. Almási Zsuzsanna akvarellfestő, a nap másik szervezője okleveleket adott át a résztvevőknek a II. Kecskeméti Örömfestés emlékére.

 

A Montázsmagazin szerkesztősége és a szervezők, valamint a résztvevők ezúton köszönik meg a kecskeméti önkormányzat segítő hozzáállását ötletük megvalósításához, amellyel immár hagyományt teremtettek, hiszen azt tervezik, hogy jövőre megrendezik a következő, III. Örömfestést is Kecskeméten.