Kezdőlap Régió ŐRIZETBEN A SZERB EMBERCSEMPÉSZ

ŐRIZETBEN A SZERB EMBERCSEMPÉSZ

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon fogták el a rendőrök azt a szerb férfit, aki a gyanú szerint négy migránst jutatott illegálisan Magyarország területére.

Az 5151-es számú út 11-es kilométerénél – Hercegszántó közigazgatási területén – a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. október 3-án 22 óra 15 perckor egy 5 fős csoportra lettek figyelmesek. A férfiak közül 1 török és 3 iraki állampolgárnak vallotta magát, valamint 1 szerb férfi magánútlevéllel igazolta magát.

A szerb férfi a gyanú szerint segített abban, hogy az illegális migránsok jogellenes Magyarország területére lépjenek. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)