Kezdőlap Diákélet SZIRÉNÁZOTT A RENDŐRAUTÓ AZ ISKOLÁBAN

SZIRÉNÁZOTT A RENDŐRAUTÓ AZ ISKOLÁBAN

Egy kecskeméti speciális oktatási intézménybe látogattak el a rendőrök.

A Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Logopédiai Intézetben 2017. október 19-én a speciális nevelő munkát támogató, segítő egyedi foglalkozást szerveztek a megyei rendőrség szakemberei. A rendőrségi szolgálati ágak közösen tartottak prevenciós foglalkozást az intézet fogyatékkal élő óvodásainak és iskolás diákjainak.

Farkas Attila r. főtörzszászlós – a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesetmegelőzési előadója – mobil KRESZ park használata mellett ismertette a diákoknak a biztonságos közlekedés szabályait, továbbá felhívta a pedagógusok figyelmét a gyermekbalesetek megelőzésének módozataira.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadói: Bozóné Soós Marianna Tímea c. r. alezredes és Dudásné Tóth Erika c. r. őrnagy a prevenció széles eszköztárával a fiatalkori bűncselekmények megelőzését és a biztonságos mindennapok szabályait ismertették, gyakoroltatták be a gyerekekkel. A pedagógusoknak tematikus oktató anyagokat adták át annak érdekében, hogy begyakorlottá váljanak a kiemelt napon tanított ismeretek.

A program színesítéseként a gyerekek nagy örömére Izsák Dóra r. törzsőrmester és Horváth Zoltán r. törzsőrmester – a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai – bemutatták felszereléseiket és a rendőrautót. A szirénázó járőrautóba nagy izgalmak közepette ültek be a gyerekek.

Ügyeljenek az alábbiakra:

  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látunk, biztosítsuk a tőlünk elvárható segítséget!
  • Fokozottan figyeljünk a közlekedés során is a fogyatékkal élőkre, illetve segítsük őket!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)