Kezdőlap Események Új oktatási konferenciaterem a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Új oktatási konferenciaterem a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

  1. október 5-én, 11 órakor vette kezdetét a kecskeméti Kereskedelmi és Iparkamara oktatási konferenciatermének ünnepélyes átadása, melyet a már szinte hagyománnyá vált konferenciaülés követett, miszerint évente több alkalommal fórumot biztosítanak a szakképzés szereplőinek a találkozásra, együttgondolkozására, mellyel még színesebbé, és hatásosabbá tehetik az oktatást.

Az eseményen részt vett Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára,  Pölöskei Gáborné, Szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Gaál József, a Magyar kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Bács-Kiskun Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Dr. Vander Piroska, a Neumann János Egyetem lektora, Kovács János, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Oktatási Igazgatója, Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum igazgatója, Vörös- Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési Igazgató asszonya, Pintye László, a Bács-Kiskun megye Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési alelnöke, valamint Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke.

A Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége köszönetét és elismerését fejezte ki azoknak a vállalkozásoknak, melyek segítségével a 2 ütemben megvalósuló kamarai beruházás létrejöhetett. A közel 1 évig tartó tervezési, kivitelezési munkák eredményeképpen, ma már új irodákkal, és egy modern, magas műszaki tartalommal rendelkező konferenciateremmel bővülhetett a vállalkozók háza, a Kamara.

Az új oktatási konferenciaterem a méltán híres Platter János neve – a 20. század egyik legérdemdúsabb kecskeméti személyisége – után kapta. Az 1921-ben a jól működő, első kecskeméti konzervgyár sikerein felbuzdúlva építette fel új gyümölcs főzelék konzervgyárát, amelyet Kecskemét legnagyobb, sok embernek helyt adó nagyüzemmé fejlesztett.

A konferenciaterem hivatalos átadása részét képezte az elengedhetetlen szalagátvágás, amely a nemzeti lobogó színeiben tetszelgett.

Dr. Palkovics László államtitkárurat, Pölöskei Gáborné államtitkárasszonyt, Dr. Parragh László  elnökurat, valamint Gaál József elnökurat érte a megtiszteltetés, hogy átvághatta a szalagot, amellyel hivatalosan is megnyitották a konferenciatermet a közönség számára.

A Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége a kétkezi munka társadalmi elfogadottságának növelése érdekében 2015, valamint 2016 októberében felhívást tett közzé duális középfokú szakképzésben gyakorlati képzést végző gazdálkodó szervezetek gyakorlati oktatói, szakképzést folytató intézmények szakmai oktató, valamint iskolai rendszerben tanulmányokat végző, szakmai vizsga elött álló, végzős, nappali tagozatos tanulók körében, a Bács kiskun megyei szakképzés színvonalának erősítése céljából.

Az ünnepség után került sor az ünnepi díjak átadására, melyben kivitelezők, versenyzők, és felkészítő tanáraik egyaránt részesültek.