Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 11 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az 53-as számú főúton közlekedett Kisszállás felől Tompa irányába 2017. november 23-án 10 óra 30 perc körül egy 38 éves vecsési lakos egy Ssagyong Rodius típusú személygépkocsival. A férfi a főút 76.350-es méterénél kikerülte az előtte haladó kerékpárost. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr a manőver közben nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért elsodorta a kétkerekű járművet. A baleset következtében az 58 éves kerékpáros férfi az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben kellő óvatossággal közelítsék meg a gyalogosokat és a kerékpárosokat. Kikerüléskor, előzéskor tartsanak kellő oldaltávolságot! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!