Kezdőlap Interjú Beszámoló az Xbox One PlayIT show-ról

Beszámoló az Xbox One PlayIT show-ról

 Idén ősszel – november 18. és 19. között – került megrendezésre Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénye, a PlayIT, amelynek helyszínéül a budapesti HUNGEXPO szolgált. Az Xbox One PlayIT show-n mindenkinek lehetősége adódott arra, hogy kipróbálja a legújabb fejlesztésű játékokat, megtapasztalják a virtuális világ érzetét, vagy éppen kedvenc videósukkal élőben találkozzanak. Idén minden eddiginél több játék, látványvilág, illetve verseny várta a látogatókat. Szerkesztőségünk tagjainak lehetősége adódott a szombati eseményeken részt venni, amelynek keretében a Pamkutya tagjaival, Gameday Irodával, illetve Pólya Mártonnal, vagyis GoodLike-kal készíthettünk interjút.

 

A Pamkutya Magyarország legtöbb – jelenleg több mint 700 000 – feliratkozójával rendelkező YouTube-csatornája, amelyet a Luis Fonsi – Despacito című paródiájával értek el, hiszen a dal a magyar YouTube valaha készült „leglájkoltabb” videója lett, így ugrott meg a feliratkozók száma. A csatornát működtető testvérpár – Béla és Pista – 2010 augusztusában csatlakozott a YouTube-hoz, és a mai napig különböző témákban gyártanak videókat. Jellegzetesen mindig ugyanazt az öltözéket viselték minden videójukban, hogy megőrizzék titokzatosságukat, azonban mivel legtöbbször inkább terhükre volt az öltözet, a 600 000 feliratkozós különkiadásukban bejelentették, hogy megválnak a kabátoktól, és a továbbiakban már csak napszemüvegben fognak forgatni. Pamkutyáék már évek óta részt vesznek a PlayIT-en, így nem volt ez másképpen az idén megrendezett őszi Xbox One PlayIT show-n sem. Pamkutyáékat éppen csak sikerült elcsípnünk 3 percre, hiszen rengeteg színpadi szereplés, autogramosztás, illetve rajongó várta őket egy-egy közös kép készítésre, így csak pár rövid kérdést tudtunk feltenni.

 Mivel várjátok az érdeklődőket?

Mi mind a két napon kint vagyunk a PlayIT-en, folyamatosan dedikálunk, illetve vannak színpadi szerepléseink is, amelynek keretében a közönség is tud tőlünk kérdezni.

A többi videóssal milyen a kapcsolatotok?

Gyakorlatilag minden videóssal nagyon jó kapcsolatban vagyunk, vannak akikkel kicsit szorosabban kommunikálunk, de vannak olyanok is akikkel kevésbé szorosabban.

Az idei évben mire vagytok a legbüszkébbek?

A Despasitco-paródiánkra. Nem gondoltuk, hogy ekkora sikert és nézettséget fogunk elérni vele.

 

Lassan öt éve kezdett videózással foglalkozni GoodLike, azaz Pólya Márton, aki mára már az ország egyik legismertebb videós bloggerévé nőtte ki magát. GoodLike is jelen volt a Xbox One PlayIT show-n, így vele is adódott alkalmunk egy interjút készíteni.

 

Mit csinálsz jelenleg a PlayIT-en?

Jelenleg a Lenovonak a színpadjánál vagyok kint, és ott játszom a nézők ellen.

A nézőkkel milyen a kapcsolatod?

A nézőimmel mindig is közvetlen volt a kapcsolatom, mindig igyekszem a rendelkezésükre állni, főleg a PlayIT-eken és a különböző közönségtalálkozókon.

Szerinted mennyiben változott a személyiséged, amióta videózol?

Pont abban a korban kezdtem el videózni, amikor egy fiatal személyisége kialakulóban van. Szerintem a videózás is nagyban hozzájárult a személyiségem kialakulásához, hiszen ebben nőttem fel.

Gondolkodtál már azon, hogy idén milyen jótékonysági eseményen fogsz részt venni?

Alapvetően még nem gondolkoztam ezen, általában minden évben szokott lenni valamilyen jótékonysági cél, amelyhez betársulok, valószínű most is így lesz.

A Gameday Irodával készült interjút itt olvashatják.