Kezdőlap Kecskemét Centenáriumi Gömbsátor a kecskeméti Vasútparkban – Többes számban

Centenáriumi Gömbsátor a kecskeméti Vasútparkban – Többes számban

Kecskeméten a jövő hét derekától épül, majd november 24. és 29. között a korábban igen kedvelt Vasútpark  néhány éve felújított sétányán lesz ingyenesen látogatható mindenki számára az eddig már hazánk több nagyvárosában is nagy érdeklődés övezte Többes számban elnevezésű vándorkiállítás. Egyedülálló, ugyanis nem a szokásos, könnyen mozgatható vagy csupán digitális eszközökön, hanem a század elejének jellegzetes, stilizált tereiben, életnagyságú, interaktív installációk közt, érzelmileg is megérintve lehet megismerni a korszakot, amibe a közemberek kerültek a háború éveiben.

 

A 18 méter átmérőjű félgömb alakú sátorban a látogatók nem egy hagyományos kiállításba lépnek be, hanem amennyire lehet, itt át is érezhetik, milyen lehetett a fronton vagy a hátországban élni száz évvel ezelőtt. A Magyar Nemzeti Múzeum által gondozott, az   I. világháború korát idéző történeti vándorkiállításon ugyanis nem a szokásos, könnyen mozgatható vagy csupán digitális eszközökön, hanem a század elejének jellegzetes, stilizált tereiben, életnagyságú, interaktív installációk közt, érzelmileg is megérintve lehet megismerni a korszakot, amibe a közemberek kerültek a háború éveiben.

A  kiállítást 2017. november 24-én 14 órakor Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára nyitja meg. Köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

A megnyitón közreműködnek: Szlotta Judit, a Kossuth Rádió bemondója; Berec Péter, klasszikus harmonikaművész; † Cseh Tamás.