Kezdőlap Sport Dobogós magyar versenyző a világkupán

Dobogós magyar versenyző a világkupán

 

Egyedüli magyarként idegen pályán, idegen lóval indult a FEI Lovastorna Világkupa madridi versenyére Bence Balázs, aki végül a harmadik helyen zárta a megmérettetést. Balázsnak 5 hasonlóan tehetséges versenyzővel kellett megküzdenie és remekül vette az akadályokat. Magyar versenyzőnk folytatja a felkészülést a következő világkupa fordulóra, amit majd a francia fővárosban tartanak a jövő héten.

Harmadik helyen végzett egyedüli magyar indulóként Bence Balázs az idei FEI Lovastorna Világkupa első állomásán. A madridi Horse Week-en Magyarország első junior lovastorna Európa-bajnoka, kiváló eredménnyel zárta a megmérettetést. Bence Balázsnak nem volt könnyű dolga, hiszen nem saját lovával indult, hanem az olasz Hot Date Tek nevű hátason mutatta be programját. Az idegen lóval mindössze 24 órája volt összeszokni, és betanulni a kűrt. A 6 versenyző közül nem volt egyszerű dolga kiválasztani a zsűrinek a legjobb három helyezettet, az első két helyezett között alig pár pont különbség volt. Hatodik helyen Janes Daniel zárt, aki az USA versenyzőjeként indult Dante nevű lovával és végül 6,542 pontot kapott a zsűritől. Az ötödik helyet csapattársa, Roberts Kristian szerezte meg, aki ugyancsak Dante-val indult és 7,467 pontot kapott. A tabella negyedik helyén egy olasz név szerepel: Bortoletto Francesco 8,068 pontot kapott a bemutatójáért, amit Rosenstolz nevű lovával tartott. Magyar versenyzőnk, Bencze Balázs lovával pár ponttal előzte be versenytársát, 8,192 pont kellett neki ahhoz, hogy felálljon a dobogóra. Őt a német Heiland Jannick előzte meg, aki Monaco Franze nevű lovával 8,668 pontot kapott a zsűritől. A dobogó legfelső fokán a svájci Heppler Lukas állhatott, aki a Monaco Franze nevű lovával bemutatott kűrjéért 8,689pontot kapott a zsűritől.
Bencze Balázs a Lovas Diadal Live TV szerkesztőségének adott interjújában elmondta, a kapott lóval mindössze egyszer sikerült gyakorolnia, de az eredménnyel maximálisan elégedett, hiszen a kűrt úgy sikerült bemutatnia a versenyen, ahogy eltervezte. Az olasz ló profin viselkedett a megmérettetés során, ami nem csoda, hiszen már két éve versenyzik a lovastorna élvonalában. Bence Balázs hozzátette, nagy szerencséje, hogy a ló úgy viselkedett, ahogy várta, ezért a verseny során csak arra kellett koncentrálnia, hogy ő ne rontson el semmit a gyakorlat bemutatása közben. Balázs mind a saját, mind Hot Date Tek eredményét pozitívan értékelte és izgatottan várja a következő versenyt. Magyar versenyzőnk igyekszik a következő versenyen is hasonlóan jól helytállni, de továbbra is nehézség lesz számára, hogy most megint egy ismeretlen lóval kell bemutatnia a kűrt. Balázs most otthon edz a következő fordulóra, de jövő hét pénteken újra indulnak, hiszen a következő forduló Párizsban lesz megtartva december 2-3 között.

 

 

 

A FEI Lovastorna Világkupa döntőn a magyar versenyző hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)