Kezdőlap Gazdaság EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYBEN FOGLALKOZTATÁSÉRT

EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYBEN FOGLALKOZTATÁSÉRT

TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 pályázati azonosítószámmal, 2016. július 1-jével megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés” című projektjének megvalósítása. A program keretében elérhető 2,5 milliárd forintos forrás segítségével 5 éves ciklusban képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, melyek a megye munkaerő-piacának bővítését és a foglalkoztatási szint növelését célozzák.

2017. 11. 07-én, kedden megtartott paktumszervezeti ülésen elsőként a projekt aktuális helyzetének ismertetésére került sor, majd bemutatkozott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Az Irányító Csoport ülésén az alábbi támogatásokról született döntés:

  1. bértámogatás nyújtása;
  2. munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség-támogatás nyújtása;
  3. a munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó utazás támogatása;
  4. mobilitás támogatása (lakásbérleti hozzájárulás és a heti ingázás kezdeti nehézségeit megkönnyítő, ideiglenes támogatás).

 

A célcsoport elhelyezkedését segítő támogatásban – Kecskemét, Fülöpháza, Jakabszállás, Kunszállás, és Városföld kivételével – a Bács-Kiskun megyében munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetűek és inaktívak, valamint a közfoglalkoztatottak részesülhetnek. A kérelmek benyújtásának kezdő időpontjáról sajtóközleményt jelentetünk meg.

Ezen felül az Irányító Csoport a következő képzések indításáról is döntött:

Kiskunmajsán: építő- és anyagmozgatógép kezelő

Kalocsán: csontozó

Kecskeméten: szociális gondozó és ápoló

A képzések indítási dátumáról, valamint a bértámogatásokról érdeklődni a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain lehet.

További információ: www.bacskiskunfoglalkoztatas.hu-n érhető el.