Kezdőlap Kecskemét Éjszakai Forgatag Kecskeméten

Éjszakai Forgatag Kecskeméten

Megérte ellátogatni a novemberi Éjszakai Forgatagra, hiszen egy egész seregnyi karatéka mutatta be tudását, sőt vonta be a vállalkozó szellemű közönséget is. Majd a TOM és TENGO jóvoltából egy kellemes koncertélménnyel hangolódhattak az érdeklődők az esti asztalitenisz, darts és csocsó versenyekre.

November utolsó péntek estéje nem csak a karácsony vészes közeledtét jelenti, hanem a Spari mozgalmas éjszakai rendezvényét, az Éjszakai Forgatagot is! Nagy volt a sürgés ezúttal is, 17 órától érkeztek a csarnokba az érdeklődők, hiszen fél 6-tól már asztalitenisz versenyek zajlottak kezdők és haladók számára. Szélesi Kornél ezúttal verhetetlennek bizonyult a kezdők között, őt Klein Máté követte, majd Juhász Viktória és Palotás Gergő megosztott harmadik helyet értek el. A haladók legjobbja pedig Hatvani József lett, Nagy Zsombort és Papp Norbertet megelőzve.

Az asztaliteniszt 7 órától karate váltotta fel, hiszen a Prikkel Antal vezette Jitakyoei Budo tartott interaktív bemutató-edzést, melybe bárki becsatlakozhatott, és természetesen többen éltek is a lehetőséggel! A jó hangulatú gyakorlatokat a TOM és TENGO együttes rövid koncertje követte, melyen jól ismert népdalok mellett saját szerzemények is felcsendültek. A kellemes zenei csemegét követően pedig ismét a sporté, pontosabban a darts, csocsó, asztalitenisz versenyeké, és a Kinect játékoké volt a főszerep.

Csocsóban a Daragó János – Tóth Zoltán duó állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, tőlük egyetlen góllal kapott ki Berente Tamás és Gondos Máté, akik így ezüstérmet, Barcsay Valter és Szélesi Kornél pedig bronzérmet vihettek haza.

A darts táblák előtt is jó hangulatú mérkőzések zajlottak, melynek végeredményeként a gyermekek között Nagy Bence első, Gerhák Bence második és Szabó Anita harmadik helyezést ért el. A felnőttek versenyében ezúttal Hatvani József nem talált legyőzőre, de szorosan a nyomában volt a második helyezett Gyuris Gabriella, illetve a harmadik helyen végzett Juhász Imre is.

A nagy érdeklődés miatt a profi asztaliteniszezők között 3 mezőny is kialakult, így három aranyérmes született: Novák Laura, Nagy Lajos és Tóth Zoltán személyében. Természetesen őket 3 ezüstérmes – Lengyel Géza, Daragó János, Szabó Attila – és 3 bronzérmes követte: Barcsay Valter, Czinkus Gábor, Novák Attila.

Ha valaki lemaradt volna, de kedvet kapott, vagy itt volt, de már alig várja a következőt, írja fel a naptárba: december 15. – Éjszakai Forgatag!